Under pingsthelgen (4-5 juni) har vi öppet i lunchserveringen och i år finns det inget café på Hornudden. Vi tog beslutet redan under hösten 2021: “Dags för förändring och fokus på måltiden.” I början av året berättade vi att vi kommer att ha:

“Fokus på måltiden, skippa bullarna och baka bröd i stället. Tydligare dryckeserbjudanden med Pomologiks drycker i centrum. Två- och trerätters luncher med möjlighet att boka bord också för mindre sällskap.

Under våren uppe i restaurangen och sen vartefter som värmen kommer även i småväxthusen, på balkongen, på gräsmattan och på bryggdäck. Självklart (även fortsättningsvis) mycket grönt från vår egen odling, men även lokalt ekologiskt kött och svensk schysst fisk. Sådan mat som vi själva vill äta. Färgglatt och gott för både kropp & själ! Kan det bli bättre?”

Det vi vill erbjuda är måltider lagade med omsorg och med grönsaker från vår ekologiska odling som vi kompletterar med kött från våra lokala kollegor – KRAV eller vilt.  Fisk som är lokal som vi kompletterar med röding från Vilhelmina. Denna röding serverar vi ibland färsk men oftast röker vi den här på Hornudden. Som vanligt lagar och bakar vi allt själva och vet precis vad allt innehåller. Trygghet med färgglad och härliga mat på tallriken och Sveriges bästa cider i glasen – det är vårt erbjudande. Det vi vill att du gör är att du bokar ditt bord på vår hemsida.

Vårt beslut att lägga ner caféet och satsa på förbokade luncher  grundar sig på många erfarenheter tillsammans. Vi vill dels inte vara beroende av en stor mängd import som det blir när det är caféverksamhet utan ha basen i en lokal produktion, men också en hållbarhets fråga rent socialt med tanke både på våra anställda och oss själva. En annan viktig del är vi gillar utveckling, att lära oss nytt och anta nya utmaningar – att ha kul med andra ord. Vi märker redan nu hur roligt det är att få mer tid med gästerna och att lägga större fokus på en måltid i lugn och ro.

Till sist till dig som tänker “Ja men Rosenkvittenmarängpajen då …?

Det är lugnt: många av våra kakor, pajer och bakelser kommer vi att servera som efterrätt under sommaren.

Så egentligen blir det inte så stor skillnad för dig som brukar komma hit och äta lunch för att avsluta med en kopp kaffe och en kaka. Bara den att det kan vara säkrast att boka bordet innan ni kommer. Men, visst kommer vi att kunna ta “dropp” (när du kommer och frågar på plats om vi har något bord ledigt) och visst kommer det att vara möjligt att ringa samma dag och fråga om vi har några platser kvar – vi är en restaurang som alla andra förutom att vi odlar våra grönsaker här på Hornudden och finns på “mitt i spenaten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *