Vad jag kan komma ihåg har vi haft soligt och varmt varje morsdagshelg de senaste åren. Varför kommer jag ihåg det? Jo, eftersom morsdagshelgen har varit vår största helg varje vår. Innan pandemin hade vi morsdagsbuffé i restaurangen och caféet var öppet för lunch och fika. Under pandemin anpassade vi oss och de senaste åren hade vi inga bufféer. Med andra ord hoppas vi att prognosen för söndagen stämmer och att det blir så mycket regn även om vi skulle önska lite mer värme.

I år har vi ju inget café, det slutade vi med under hösten 2021 då vi övergick till Årstidsluncher med vinterlunch, vårlunch och nu primörluncher. Gårdagens primörlunch under Kristihimmelsfärd gav oss en hint av hur sommaren kommer att bli och vi vet nu hur vi kan “skruva på konceptet” för att det ska bli som vi tänkt. Det är stor skillnad mellan en solig och regnig dag – det blev väldigt tydligt när himlen öppnade sig flera gånger under dagen. En regnig dag, som i går, har vi plats för ca 60 gäster samtidigt medans en varm dag med uppehåll finns plats för många fler – där ligger utmaningen att hinna med servicen. Under midsommarhelgen har vi öppet för lunchbokning på lördagen och söndagen. Om vädret står oss bi då kommer vi att kunna ta emot många lunchgäster och då kommer det att finnas både rosenkvittenmarängpaj och vår cheesecake på fröbotten (bakad utan gluten) för dig som gråter för att vi lagt ner caféet.

Om du vill komma nu i helgen så är det här du bokar ditt bord och om du redan nu går i festivaltankar så är det här du köper din festivalbiljett.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *