SJÖSTUGAN - vid Mälarens strand

Avkoppling på ditt sätt

Vi ger dig en unik möjlighet att koppla av i en avstressande och härlig miljö! Sitt på verandan i solen och hämta kraft och inspiration. Svettas i bastun och spring ut till ett svalkande dopp i Mälaren. Ta roddbåten ut i viken och vänta på napp eller fyll huset med musik, njut och laga mat i det vackra köket vid sjökanten. Avnjut middagen i braskaminens sken eller ladda picnic-korgen och paddla till en öde ö. Det är bara att välja – valet är ditt!
Vintertid lockar bastun med isvaksdopp och om isen håller kan du både promenera och åka skidor alternativt skridskor om det är snöfritt. Dock är det smart att kolla upp med Mats så att isen är säker.

Bästa platsen!

I Sjöstugan sitter man nästan i sjön. Mälaren finns precis intill och utsikten över fjärden går att njuta av både inifrån stugan och ute på den stora verandan. Uteplatsen i söderläge har möbler för sex personer och grill. Här erbjuds den bästa solplatsen på hela Hornudden. Den passar såväl till en liten trygg konferens-, semester- och weekendboende. Sjöstugan hyrs under sommaren ut veckovis, men under höst och vinter går det att även hyra per dygn eller över en helg - den är en perfekt stuga för fest och rekreation med bastu och vid strandkanten.

BOTTENVÅNING

Bastu med sjöutsikt

Stugans vedeldade bastu är värd en kväll. Utsikten över fjärden och närheten till badbryggan gör den perfekt. Bastun passar bäst för upp till sex personer. Om man bastar på kvällen finns det möjlighet att göra det i endast stearinljusens sken. Vid klart väder lyser månen upp för den som vågar sig ut på bryggan för ett dopp.

Välutrustat kök

En vacker och funktionell köksavdelning med bland annat kyl, frys, micro, vattenkokare, varmluftsugn, kaffebryggare och diskmaskin finns på bottenvåningen. Köksutrustningen är anpassad för sex personer, men fungerar för fler. Matbordet passar bäst för fyra till åtta personer men fungerar även till fler beroende på hur många som får plats i den gamla kökssoffan.

Toalett och tvättmaskin

Toalett, dusch, tvättmaskin och utrymme för fritidskläder vid en separat ingång. Duschen är helkaklad med glasbetongvägg.

ÖVERVÅNING

Allrum med bäddsoffa

I det så kallade allrummet på övervåningen finns det en bäddsoffa och en soffgrupp.

Även TV med parabol, dvd-spelare, video och stereo finns.

Två sovrum

Intill allrummet ligger två sovrum mot norr, ett med dubbelsäng (som på bilden är två enkelsängar) och ett med två enkelsängar.

Garderob finns i båda rummen.

Närheten till Mälaren och möjlighet till dopp dygnet runt och året runt kan inte uppskattas nog. Det är livskvalitet att leva nära vattnet - oavsett om det är för ett dygn eller hela livet!