Som liten företagare brukar man ofta säga att nätverket, kollegorna och leverantörerna är minst lika viktiga som kunderna och gästerna för att vi ska bli “framgångsrika”. Ett problem kan många gånger vara att även när viljan finns så räcker inte tiden och orken till det nätverkande som vi skulle önska. MEN plötsligt händer det!!

Fyra fruntimmer i Sörmland som driver företag inom besöksnäringen tillsammans med sina makar bestämde sig under 2023 att avsätta tid för att få till ett långsiktigt och hållbart samarbete med måltidsupplevelser i centrum. Att erbjuda helt unika upplevelser utifrån våra olika verksamheter,  med det gemensamt att vi brinner för det vi jobbar med – från grönsaksodling, över förädling av smaker från naturen, bondelivet med får, kor och grisar till att laga mat och ta hand om våra gäster på allra bästa sätt. Efter gemensamt funderande och diskuterande enades vi om ett koncept som vi tror på och hoppas ska locka många deltagare.

Tillsammans bjuder vi in till olika årstidsanpassade evenemang där vi har måltidsupplevelser utöver det vanliga i fokus. Med ledorden ”Från ord till dignande bord” vill vi låta dig som gäst att följa hur mat blir till – på riktigt!

Vilka är Fjorgyns* systrar?

Clara från Runnvikens Pensionat & Rekreation i Tystberga, Erika från Onsberga gård i Tystberga, Lena på Högtorp gård i Mellösa och Karin på Hornuddens trädgård i Strängnäs.

Det har tagit nästan ett och ett halv år innan vårt första erbjudande offentliggörs, men vi vet alla av erfarenhet att “kvalitet tar tid” och hög kvalitet både kan och vill vi utlova från början. Datum för vårt första eventerbjudande är den 11:e maj och du kan redan nu boka din plats.

Passa på för erbjudandet kommer inte tillbaka, inget event kommer att bli det andra likt förutom att vi kommer att ge dig en inblick och skapa förståelse för hur mat blir till ur olika perspektiv – på ett ärligt, hållbart och lustfyllt sätt.

Vår ambition är att våra gäster skall minnas dessa tillfällen med glöd och värme, nya insikter och lyckliga smaklökar. Men också lämna det dignande bordet med en lust att själva skapa minnesvärda måltidsstunder som bidrar till även våra barnbarn kommer att ges samma möjlighet till fantastiska matupplevelser.

* Fjorgyn, (Jord, Lödyn) är jordens, åskans och regnets gudinna och allt som växer är hennes förtjänst. Hon var Odens första fru och tillsammans med honom fick hon sonen Tor.