Vad tycker våra andelsägare?

Vi frågade några av våra andelsägare vad de ser som största förmånen med att vara en del av Hornudden och fick bland annat dessa svar:


Amy:
Community Supported Agricultural. We want to be part of a community that supports local, organic farming. This CSA represents the world we want. A world that colorful, healthy, sustainable and full of goodness. So proud and grateful! 🙏


Ulrika:
Jag gick med för att få mycket grönsaker, lära mig nya recept och därigenom äta mer vegetariskt. Nu är jag med för att allt smakar mer än det jag kan köpa i affären.

Cornelia:

För att det är underbart att kunna följa många grönsaker ”från jord till bord” samt att barnen får en bättre förståelse för vad som krävs för att få dessa grönsaker. Smakerna är helt underbara plus att vi också har blivit mer medvetna om säsongsgrönsaker. Möjligheten att vara med under hela odlingsprocessen är nog det vi har fastnat mest för numera. Det är perfekt om man strävar efter att äta vad som är i säsong.

Johan:

Äta ekologiskt och närproducerat. Stötta en lokal ekologisk bonde och för att få mera kunskap, från jord till bord

Katarina:

Känna sig lite nöjd med att vara någorlunda vettig i sitt matval. Att få RIKTIGT goda och bra grönsaker (och bär) som också innebär att jag/vi lär oss lite ny matlagning. Det är också lite kul att öppna påsen/lådan varje vecka och se vad som ligger där.


Filippa & Eliot:
Att främja lokal matproduktion, tillgång till fantastiska ekologiska o hållbart odlade grönsaker, lära mig mer om odlingsprocessen, träffa andra med samma intressen för att hålla hoppet uppe.


Martin & Elisabeth:
Grönsakerna är helt fantastiska och vi vill äta så lokalt och ekologiskt producerat som möjligt och då är det perfekt att vara del i Hornuddens CSA.”


David & Tina:
Vi har varit andelsägare sedan konceptet startades och tycker det är fantastiskt på så många plan. Med åren har vi även uppskattat all kunskap vi fått både som konsumenter och egna odlare under de arbetsdagar som erbjuds. I dag är vår kost mer växtbaserad, bidrar till mindre svinn och innehåller mer ekologiskt och närodlat - med andra ord mer hållbar. Känns även superfint att kunna ge vår dotter förståelse för var maten vi äter kommer ifrån och samtidigt vara med och stötta ett av våra smultronställen så vi kan fortsätta komma hit och njuta.”

Du kan följa oss under säsongen genom våra nyhetsbrev, Instagram, vår andelsägargrupp på Facebook och vår blogg. Vi har även arbetsdagar för de som vill ta del av vårt dagliga arbete (frivilligt) samt träffar – bara för att träffas.

Om du vill veta mer om hur andra gårdar/företag i Sverige tänker och jobbar – lyssna på Nybrukarnas pod.

Kontakta oss om du vill veta mer

Välkommen att höra av dig om du har frågor kring andelsträdgården men vill du anmäla dig nu så gör du det här.
Om du vill veta vad det kostar så har du priserna här

E-post: csa@hornudden.net