Så blev det dags för en rejäl uppdatering och förändring av verksamheten. Ett slags “tillbaka till framtiden” igen”. För det var ju så vi började – med att starta restaurang 2009, men sen blev det fokus på bullar och kakor som resulterade i ett flerfalt prisbelönt café med fokus på vår hållbarhet.  Under de senaste åren har vi sett en tydlig trend mot att lunchen är viktigast för våra gäster. En trend som passar oss och vi hänger på genom att lägga ner caféet och satsa på måltider och drycker – främst luncherna, men planen är att det även ska bli några kvällar och arrangemang.

Att utveckla det vi har, att förändra och bygga på/bygga ut ger oss energi och inspiration. Ett slags förvaltande genom att förändra utifrån den efterfrågan och de möjligheter vi ser passar oss bäst. Kan tyckas som en liten del att ändra inriktning från caféverksamhet till lunchverksamhet och det kanske det är, men vi tror att den största utmaningen kommer att vara kommunikationen.

Att nå ut med information om att vi inte längre är ett café – hur gör vi det på mest effektivt sätt? Vi är väl medvetna om att många gäster och presumtiva gäster inte läser skyltar & information utan chansar och tar förgivet utan att läsa skyltar som man passerar eller kolla upp på hemsidan vad som gäller innan resan börjar.

Det är dags att utveckla lunchverksamheten! Vi tog beslutet snabbt och vi var så eniga vi kan vara; Mats, Oskar och jag. “Vi gör det”. Fokus på måltiden, skippa bullarna och baka bröd i stället. Tydligare dryckeserbjudanden med Pomologiks drycker i centrum. Två- och trerätters luncher med möjlighet att boka bord också för mindre sällskap. Under våren uppe i restaurangen och sen vartefter som värmen kommer även i småväxthusen, på balkongen, på gräsmattan och på bryggdäck. Självklart (även fortsättningsvis) mycket grönt från vår egen odling, men även lokalt ekologiskt kött och svensk schysst fisk. Sådan mat som vi själva vill äta. Färgglatt och gott för både kropp & själ! Kan det bli bättre? Här ser du när vi serverar luncher under våren fram till midsommar. Efter midsommar öppnar vi även upp under vardagar – inte alla – vilka kommer det info om vartefter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *