För  sett exakt ett år sedan fick jag frågan “Vad är grejen med Hornudden?” och klickar du på länken så kan du läsa vilka svar jag fick när jag ställde frågan till våra “följare”. Jag tycker att det är en intressant fråga som jag faktiskt haft med mig i ett år nu. Rätt som det är dyker den upp. Oftast när det är något som jag skulle vilja förklara för någon “som inte lever mitt i”. “Varför är inte alla rabatter rensade från ogräs?” “Varför har vi inte fixat det och det?” “Det ser ut som en byggarbetsplats – varför gör det det? ” Sådana frågor kräver ju svar … Men frågorna ställs oftast inte direkt till mig eller Mats, men gissningsvis är det liknade frågor som besökare ställer sig när de är här första gången. Någon gång kan jag läsa kommentarer som dessa i olika recensioner, men de som skriver dessa vill inte ha något svar utan det är andra behov som uppfylls när de skriver sådant.

Du som varit här flera gånger sedan 2009 när vi startade med café och restaurang vet ju att det är ett ständigt pågående projekt – med betoning på ständigt … Vi är ingen park och vi är få som jobbar här. Ogräset växer snabbare än vi orkar och hinner fixa det. Grönsakerna är viktigare än rabatterna – faktiskt, eftersom vi inte är en park eller ett slott. I år har våra sommarjobbare gjort ett suveränt arbete på åkern så det ser bättre ut än någonsin. Superkul!

Vi bor här, har både privatliv och arbete på denna plats och vi har accepterat att vi aldrig kommer att hinna allt vi vill. Ärligt talat så är vi lite knäppa, för om vi på riktigt ville hinna rensa rabatterna (t.ex) så skulle vi låta bli att starta nya projekt med björkskog, utekök, flerårig trädgård mm. Ja du ser, en normalt funtad person nöjer sig med ett projekt i taget. Vi gör det vi vill och det vi mår bra av för då blir det roligare.

Fleråriga trädgården kan du läsa om här  och björkskogsprojektet skrev jag om här. Uteköket kommer vi att knalla på med och det blir klart när det blir klart. Vi har en plan, vi har börjat, vi har köpt lite utrustning och Camillo har gjort en ritning – och sist men inte minst: vi tycker att det är kul trots att det kommer att se ut som sjutton ett tag.

Man kan aldrig bygga en Rolls Royce från början” är ett av de allra bästa citat som jag ofta använder när vi berättar om vårt verksamhet. Verksamheten har växt organiskt utifrån de möjligheter vi sett och haft. Ofta har utvecklingen på Hornudden grundat sig i vilka personer som varit i verksamheten.

Det största som är på gång nu är att Pomologik ska bygga sitt cideri på Hornudden. Det har varit många slingriga och krokiga vägar med både det ena och andra, men förr eller senare så kommer det att stå där. Ska det bli bra så tar det tid och Mia Brunell Livfors, som var vd på Kinnevik när hon formulerade mitt favoritcitat har ju alldeles rätt. Kram på dig!
Ps. Sen är det ju så att ibland väljer vi att bada istället för att rensa ogräs – vi gillar att ha kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *