Måndagar är speciella för oss på Hornudden – särskilt under sommaren. De är vad lördagar är för många andra – en möjlighet att andas ut, andas djupt, slappna av och sen prioritera. Att ställa oss frågorna “Vad vill vi göra?” och “Vad måste vi göra?” Sen återstår utmaningen att bestämma vilket som är viktigast: “Villet eller måstet”. Vi försöker förvandla våra “måsten” till “vill”, men jag ska erkänna att det inte alltid är helt enkelt!! Bara vi andas ut, slappnar av och jobbar lite saktare så spelar det inte så stor roll vilka uppgifter vi väljer för de vi inte valde är kvar till tisdagen …

Idag, den 29:e juni var vi ett gäng som jobbade på olika håll. Sommarjobbarna var i växthusen på förmiddagen och på åkern på eftermiddagen, medan andra var ute hela dagen, Tord jobbade alla sina timmar med tomatplantorna, Johan började sortera böckerna i bokloppisen och Michaela hade fullt upp på kontoret hela sin arbetsdag. Ebba och Elvira hjälpte till med många olika arbetsuppgifter – från att packa örter till att plocka lavendel.

Denna sommar som så många andra så är det alltid några som vill besöka Hornudden på måndagar och tisdagar (en del ringer/mailar och frågar – andra bara dyker upp) men det klarar vi inte av att ta emot. Dels för att vi behöver just “andas”, men kanske mest för att vi behöver sköta trädgården, fixa med lite av varje och dessutom baka och laga maten som ska serveras onsdag-söndag. I år har vi höjt ambitionen i odlingen och vi får se hur det går för det är lätt att så men skötseln tar lite längre tid och är väldigt beroende av vädret.

Extra kul idag, på måndagen, var att Elisabeth från Widegrens förlag kom och satte upp ut(e)ställningen “En bild, en berättelse” här hos oss på Hornudden. Du kan läsa mer om detta på bloggen Sörmland läser – En bild, en berättelse och självklart komma till oss på Hornudden och titta på utställningen.

En intressant fråga (se rubriken) på telefon idag gjorde att jag ställde samma fråga (“Vad är grejen med Hornudden“) på Facebook och svaren jag hittills fått är rena energikicken. Precis vad som behövdes en måndag eftermiddag när energin börjar ta slut och vi längtar till bad nummer tre idag:
* Att om man gillar mat med kvalité, riktig mat som är närodlad så ska man åka dit! ❤️😁
* Svara att om han söker en plats med:
Hög covidsäkerhet
Hög kvalitet på mat och fika
Hög trevlighets och mysfaktor oavsett väderlek
Så har han sökt rätt ställe. Som bonus får han flexibel supertrevlig personal… hälsa från mig 😊
*Helheten. Miljön, människorna, maten.
*Man får en stund i vila, vacker miljö, vänlighet och väldigt god mat!

Livet är gott! Kram på dig – nu hoppar vi i sjön igen!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *