Även om vi nu går mot kortare dagar så känns det som att vi går mot ljusare tider. Restriktionerna lättas i morgon, 1:a juli, vilket innebär en hel del både för dig som privatperson och för oss med en verksamhet inom besöksnäringen. Nu är fler vaccinerade, vi tillåts att mötas i större grupper, sitta fler vid borden och ha öppet länge på kvällen – men vi har fortfarande ansvar för att hålla avstånd och undvika trängsel.

Tänk att det kan kännas så stort att få lägga i en skiva i bordet och ställ fler stolar runt. Trots allt har pandemin gjort att vi uppskattar mycket som vi bara tog för självklart tidigare. Lite som att vara utan ström eller vatten en dag – vi blir medvetna om hur bra vi har det “när det är som vanligt“.

Idag är det faktiskt det som känns störst, men det är mycket annat också som hänt sen förra blogginlägget. Tomaterna mognar på och om allt går som vi planerat så kommer vi att ha lite grönsaker i butiken i helgen. Hittills så har alla tomater och all gurka gått åt till våra CSA-medlemmar och i lunchserveringen – så även där en ljusning, alltså!

Kul är också att vi i år har franska praktikanter igen, efter ett år med endast två internationella inslag (Camillo från Milano och Klara från Prag) har vi i år tre studenter (från Isara & Agrocampus Ouest) som ska lära sig “allt” om småskalig, ekologisk odling i Sverige. Superkul och vi ser fram emot att även få ta del av deras kulinariska kunskaper vid vårt gemensamma middagsbord.

Vi har varit lite försiktiga med att gå ut med kvällsöppet, men nu när restriktionerna lättats så tar vi sats och planerar in flera fredags- och lördagskvällar. Det kommer mer info vartefter vi vet mer. Vill du boka så är det enklast att maila boka@hornudden.net och berätta hur många ni är och hur dags ni vill komma.

Sommaren är kort så se till att boka in ett besök tillsammans med nära och kära. Här kan ni bada, hyra trampbåten eller SUP:arna men också bara vara – sitta i pergolan och inse hur bra vi har det här i Norden. Tacksamhet och uppskattning är underskattade känslor! Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *