I slutet av april skrev jag om hur vi planerade att anpassa verksamheten till rådande pandemi och eftersom det är måndag idag så fick jag en stund för reflektion kring hur det sen blev/är. Alltså kommer här en beskrivning för dig som ännu inte besökt oss i år.

Vi hade timing som redan förra året gick i tankarna att under högsäsongen sälja fika även i butiken och därmed inköpte en cafékyl till detta. För oss var det att jobba “tillbaka till framtiden” eftersom vi 2009, vid vår caféstart, just hade cafe´ och butik i samma lokal. Men att vi förberett detta både i tankarna och på plats gjorde att det inte blev något stort steg att fylla en cafékyl till. Den stod ju där och väntade på att få uppmärksamhet. Det innebär att när du kommer till oss under värsta lunchruschen och du vill ha kaffe med pitabröd, bulle eller kakor så väljer du att gå in i butiken istället för att stå i kön och vänta på att de som står före dig ska välja vad de ska äta. Oftast är det inte så många kunder i butiken i början av dagen.

Utöver det – för att minska trycket i butiken har vi fixat en “utebutik” där vi har grönsakerna och örterna. Det är “självplock” och sen går en av er in i butiken och betalar. Om du inte vill/kan gå in butiken och betala – fånga upp Mats (han är som regel i närheten av utebutiken) så fixar han betalningen åt dig.

När du går in i caféet för att beställa din mat eller köpa ditt fika tillåter vi numera bara ett sällskap i taget att gå in, till skillnad från hur det var tidigare när kön fortsatte in i caféet. Väntade gäster står utanför och med rekommenderat avstånd mellan varandra (skylt sitter upp och några markeringar). Inne i caféet har vi plastskydd mellan vår personal och dig som gäst.
Detsamma gäller när du hämtar din mat. Ett sällskap i taget tillåts att hämta sin mat i “luckan” och där hänger samma slags plastskivor mellan dig som gäst och våra kockar. Det är alltså bara kockarna och du som är i närheten av din tallrik med mat.

När du sen ätit klart tar du med din bricka med porslin och ställer in i våra diskställning så att vår personal enkelt kan ta hand om den (från andra sidan av ställningen). Därefter fixar bordsansvarig bland personalen så att det bord du lämnat torkas av och spritas. På borden står som regel våtservetter till dina händer.

I vårt loppistält finns också våtservetter till dina händer och det är luftigt i lokalen.

MEN, alla vår insatser, tankar och vår omtanke om dig och vår personal fungerar bara när du som gäst visar samma till andra besökare. Vad vi kan se så är det inget problem för i stort sett alla gör det – håller avstånd och väntar in. Upplever du det trångt i butik eller loppis – vänta en stund, ta en liten prommis eller sitt ner och njut tills det känns bekvämt att ta klivet in i lokalen. Så gör de flesta och det fungerar finfint. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *