Svaret på rubriken är: Det beror på …
Men vi försöker att ta djupare andetag och jobba lite saktare. Inte ta “långa benet före” hela tiden. Men en måndag kan se ut så här:
Först går vi oftast och badar innan frukosten och under frukosten gör vi en plan för dagen (som vi sällan följer …). Efter frukosten går vi ner till packhallen (anläggningen) och tar emot våra sommarjobbare och praktikant. Mats visar dem deras första arbetsuppgift som kan vara att rensa, skörda eller något annat. Jag (Karin) håller mig mest i kryddhuset på måndagar och tar över vattningsansvaret för en dag. Sen samlar jag ihop beställningarna av örter till ICA Bengtssons i Strängnäs, Blomsterlandet och ICA Ekängen i Eskilstuna. Efter det är det dags för fika!!!

Oftast är köksgänget lediga på måndagar men idag var Malin på plats för att baka, städa och fixa lite allt möjligt. Vi försöker att ta tid till städning, röj och organisering under måndagar vilket ofta innebär att Mats tar en tur till Kvitten för att lämna en sopor. Efter lunchen kan det bli skörd av tomater, sallat och gurka, men också lite puts av blomrabatter, projektplanering och många telefonsamtal. “Har ni öppet i dag?” “Har ni öppet i morgon?” “Kan vi hyra ert hus i helgen?” “Behöver vi boka bord på torsdag” och framför allt “Hur ser er meny ut?” S

Leverans av örter och ibland grönsaker sköter oftast Mats och han ansvarar även för packningen av våra CSA-lådor. Skörd och packning av “Himmel & pannkakas” CSA-lådor gör vi på måndagar så att den ska kunna gå i väg så tidigt som möjligt.

Så eftermiddagsfika – äntligen!! Oftast måste vi då äta upp de kakor och bullar som vi inte sålde på söndagen. Någon myntade att måndagar är bästa jobbdagen på Hornudden. Kan ligga något i det – beroende på vad man gillar.

Klockan tre lämnar vår sommarjobbare oss, men Wanja, som vår praktikant heter, jobbar på och idag passade hon på att röja i kryddhuset så att allt gammalt och fult åkte ut på komposten. Barnbarnet Otto är här och hjälper till med att bl.a sortera krukor och också röja i kryddhuset. “Vill man umgås med Mats och Karin så är det säkraste sättet att jobba tillsammans med dem” sa någon för många år sedan och det stämmer fortfarande. Tänk så mycket vi hinner med när vi får en stund och är några stycken.

Förutom packning, skörd, röj, vattning, sopsorteringen så gäller det att få till kontorssysslorna. Kolla över och ev ändra schemat för vårt gäng, inventera vad vi behöver i butiken, till köket eller till personalen -sen maila eller ringa och beställa. Avslutar sen dagen med att göra listan och planen över vem som gör vad på tisdagen och vad “köket” behöver från “trädgården”. Det var den korta versionen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *