Nu är vår loppis igång. Det som började som en bokloppis i packhallen för två år sedan har nu utökats till ett litet loppis där böckerna fortfarande tar störst plats. Mer plats kommer de att få bara vi får tag i några fler hyllor för det står mängder med boklådor och väntar på att bli uppackade och uppställda tillsammans i vårt stora festtält. I och med att alla inbokade arrangemang bokades av så kan vi använda tältet till en liten loppis. Riktigt skoj och hoppas att du kommer hit och fyndar både böcker och annat. Vi kommer att fylla på vartefter som det blir plats under sommaren.

Som vanligt så ändrar och “utvecklar” vi för fullt. I helgen som var kom vårt lilla torgstånd upp utanför butiken och där kan du under sommaren handla dina grönsaker. Än så länge är det örter,tomater och gurka som erbjuds men planen är att vi ska fylla på där också vartefter som det blir klart och vi hinner med. Utrymmet har tak nu och kommer att bli ytterligare regnskyddat framöver. Så kul när planer genomförs.

Under juli kommer du att kunna köpa fika både i caféet och inne i butiken. Detta för att du som vill fika när andra ska beställa sin lunch inte ska behöva stå i lunchkön. I kön har vi nu också satt upp markeringar eftersom vi fick höra att det förekom att gäster inte höll avstånd som sig bör. Mer förändringar som vi hoppas ska underlätta för alla är på gång – återkommer med info när det är klart.

Äntligen fick vi leverans med olika drycker som Pomologik producerat åt oss – en äppelcider smaksatt med ingefära, vanlig äppelmust, naturell äppelcider och dessutom kom några flaskor Hantverkcider. Passa på om du vill de “bästa” lokala dryckerna.

Nu blommar det för fullt och det är så kul att gå ett varv med telefonen och föreviga blommor och bär. Vi är extra glada över att vår äkta kvitten bär frukt i år – fem stycken … Vi planterade den för 3-4 år sedan och var osäkra på om den skulle klara av vårt klimat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *