Det är så mycket som ska fixas nu inför vår säsongsstart på fredag, den 1:a maj, mycket är som vanligt men en hel del kräver att vi tänker till och är kreativa. Var vi ska tiden till allt extra är alltid en utmaning för hittills har vi inte haft någon outnyttjad sådan som “legat och väntat” …

Covid 19 och omtanke om både dig som gäst och vår personal gör att det blir en hel del förändringar under säsong 2020, men uppriktigt funderat så tror vi att det mesta kommer att bli kvar även när coronakrisen är över. Skivorna, som du ser Mats bakom på bilden, kommer vi troligtvis att ha kvar i fortsättningen. Varför inte? De är ju till för att skydda och ur vårt perspektiv är friska medarbetare precis det vi vill ha – oavsett om det gäller corona eller annan smitta.

I butiken planerar vi att ha enkelriktad “trafik”. Mao att du går in genom en dörr och ut genom en annan för att minimera risken att du inte kan hålla avstånd till mötande “medgäst”. Under påsken införde vi att bara ett sällskap i taget fick göra sin beställning i caféet och det kommer att bli något liknade under maj.

Vi planerar för att du även ska kunna beställa/hämta ditt fika inne i butiken för att på det viset försöka förhindra lång köbildning – för trots allt blir det mer “slow food” när vi inte kan expediera fler kunder/gäster samtidigt. Det är en utmaning att få till ett flöde som är både säkert och effektivt.

Våra uppdaterade öppettider hittar du här. Vi öppnar alltså den 1:a maj och har öppet lördagar, söndagar och helger fram till midsommar. Efter midsommar blir det sommartider, men vi är inte helt klara med planeringen om vi ska ha öppet på kvällar. Det beror på om våra idoler på Folkhälsomyndigheten kommer med fler eller andra direktiv och hur vi får till det personalmässigt. Det gäller ju att alla håller sig friska …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *