Så är det dags igen, om några veckor – den 12:e och 13:e september genomförs årets Aptitrunda i Sörmlands Matklusters regi. Alla deltagande företag tar ansvar och följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter vilket vi också uppmanar våra gäster att göra – här kan du läsa vad som gäller under Aptitrundan med avseende på Covid19.
– Tänk på att besöka de företag som finns i din egen region, bor du i Mariefred så kom till oss och vänta med Ändebol tills nästa år och vice versa – bor du i Katrineholm: Åk till Ändebol och kom till oss ett annat år. Båda företagen planerar att hålla på några år till;).

Vi är extra glada åt att PEKOE kommer till Hornudden med sitt ekologiska te så passa på att prata te med Ylva och Mats – de kan sina teer och vill du veta mer om vad Fjärdhundraland har att erbjuda så är de experter på det också. Under Aptitrundan kommer vi att, precis som förra året, ladda upp ett bord med våra tomatsorter så att du kan provsmaka dem. Förra året var det Alina som presenterade dem för dig som besökte oss och i år är det Camillo – han som lärt oss att laga panzanella. Det kostar 30 kr och i år vill vi att du betalar din provsmakning med Swish så att vi minskar hanteringen av kontanter.

Det som var vår bokloppis förra året har vi nu flyttat in i tältet och vi har utökat så det finns en del annat också. Under aptitrundan kommer vi att ha specialerbjudanden som vi just nu håller på och filar på. Typ handla tre och betala för fem … eller tvärtom kanske blir bättre … Samma här: loppisen betalas helst med swish.

Nytt för i år är vår gårdsbutik utomhus där du hittar våra grönsaker. Luftigt och gott om plats så att du i lugn och ro kan plocka åt dig nyskördat för att sen gå in i gårdsbutiken och betala. Planen är att under aptitrundan ska vi ha en torgkassa för att underlätta ytterligare eftersom vi hoppas på fler besökare än vi brukar ha en vanlig helg.

När du åker till oss – passa på att svänga vidare till Morrarö Odlingar och Nöje. Där kan du köpa kött, korv och ännu mer ekologiska grönsaker! Innan du ger dig ut på Sörmlands små grusvägar – läs här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *