För att komma till många av landets härliga, unika och inspirerande besöksmål behöver du emellanåt åka på grusvägar. Dessa grusvägar går oftast inte bara till din resas mål: det unika besöksmålet med café, trädgård, keramik, vandringsled – alla med underbar utsikt – vägen passerar oftast ett flertal hus med permanent boende grannar. Vi på Hornudden har världens bästa grannar! Det är odiskutabelt. De förstår att utan trafik utanför deras tröskel skulle inte Hornudden som besöksmål kunna överleva och de inser värdet av att kunna gå till oss och äta lunch och kanske framför allt köpa världens bästa tomater!!

Nedan kommer några tips hur du enkelt kan göra resan till oss ännu bättre – för alla – men kanske är den viktigaste punkten att du ska ta det lugnt när du åker till och från oss som bor vid vägens slut.

Trivselregler för körning på vår smala grusväg till och från Hornudden är skrivna för ALLA – oberoende om du som bilförare är duktig, lite försiktig, nybörjare, erfaren, har bråttom, är otålig, kan bäst, har keps eller kör en dyr bil;
1. Ha aldrig bråttom till (eller ifrån) avkopplingen på Hornudden och lätta på gasen så fort ni kör in på grusvägen.
2. Använd mötesplatser. Att använda vägkanten eller diket för att mötas, förstör vägen
3. Titta långt fram och när ni ser en mötande bil, gå in på närmaste mötesplatsen (det kan vara befogat att backa några meter om ni precis ha passerat en mötesplats.
4. Kör inte ifatt framförliggande bilen, ha gärna 100 – 150 m distans till framförliggande bilen, det underlättar möten. Det funkar definitivt inte att möta 3 bilar med 3 bilar.
5. Kör aldrig om någon som väntar på mötesplatsen
6. Vid torka och damm, lätta lite extra på gasen
7. Passera gående med bra marginal och låg fart

Tack från grannarna, Hornudden Björndalen Vägsamfällighet och oss på Hornudden