Förra året blev vi medlemmar i föreningen Fjärdhundraland. Den var ju inte helt främmande för oss eftersom vi följt dem sedan de var ett EU-projekt för flera år sedan. Beundrat, inspirerats och varit nyfikna på hur de gör, men trodde inte att vi kunde vara med. Men det fick vi och det är vi glada åt. Nu har inte 2020 varit som något annat år så vi flera aktiviteter i föreningen har inte blivit av och under högsäsong lämnar vi bara Hornudden för att handla mejeri och leverera örter så det har inte blivit så mycket utökat utbyte som man kunde trott. Dock har vi rätt bra koll på Fjärdhundra gänget redan. Sunnansjö, Ann-Helen och Gunnar har varit här på Hornudden hållit föredrag, Kalle och Malin på Svartbäckens trädgård har jobbat på Hornudden, Torbjörn och Jenny på Sörgården grönt har vi träffat många gånger i vår tomatgrupp, Pekoe te, Vallgarns gårdsmejeri och Skogsbackens ost är våra leverantörer av te och ost sedan många år.

Vi har sett fram emot evenemanget Mat & Människor sedan förra året och vi har bjudit in våra kompisar Högtorp att komma hit och visa deras skogsproduktion där de “Förädlar smaken av det orörda” och våra biodlare Barbro och Janne som kommer med honung,

Utöver detta evenemang så sammanfaller dagen med firandet av Ekologiska äpplets dag som Framtidens frukt initierat så du kan också lämna in din frukt för mustning, köpa must & cider, vara jury i vårt “Äppelkrig (tävling om vem på Hornudden som bakar bästa äppelkakan/bullen) och äta lunch och fika i cafeet. Denna dag är även vår säsongsfinal – sen öppnar café och butiken den 1 maj 2021. Så passa på att handla på dig must, chilisås, marmelad och tomater så att du klarar vintern. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *