I morse var det 20 grader i vattnet (Hornuddsviken, Mälaren) så det är verkligen skönt och uppfriskande att bada. Att bada varje morgon har blivit ett behov för oss för det ger oss energi. Det är två år sedan vi började med morgondopp och det är några få månader (dec-feb) som vi inte gjort det regelbundet.

Badandet bidrar säkert till att vi hållit oss friska och har gett energi under högsäsongens långa och många arbetsdagar. Kanske den viktigaste effekten är att vi relativt snabbt vaknar till och vi tittar inte på badtermometern förrän vi är på väg uppför stegen …

Nu har vi “utmaningarnas tid”. Det är den tid då de flesta sommarjobbarna vill vara lediga innan skolstart och vi är få som ska göra samma jobb utan dem. Då är fördelen att vi tränat upp oss en hel del under sommaren och att vi inte behöver hushålla med energin eftersom fvi strax går vi in i “hösttider”. Från och med den 19:e har vi bara öppet lördagar och söndagar och öppettiderna är 12-16 med lunch 12-15. Vad jag vill säga med det är att passa på nu (fram till den 18:e öppet onsdag-söndag) och ta en tur till Hornudden för snart nog begränsas möjligheten rejält. Kom och smaka vår vår sörmländska Panzanella, som är ny för i år och innehåller bröd från Annas Hembageri i Mariefred, Pruneller från Högtorp gård i Mellösa och Camelina olja från Camelina of Sweden i Tystberga.

Det händer en massa här hela tidenoch det känns som om det hänt extra mycket i år. Vi har fyllt på bilarna på bilbanan efter att en gäst mailade och tyckte att det var dags. Härligt med gäster som mailar och ger tips på hur vi kan förbättra vårt utbud. I samma veva så köpte vi in lite mer leksaker. Vi har numera en pizzaugn, men än ingen plan när vi ska använda den. Förr eller senare så kommer den att vara till nytta. Något som vi gläds åt varje dag är vår pergola där olika sorters humle växer för fullt. Allt sedan vi byggde pergolan har vi längtat efter att se den överväxt av humle och nu är det på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *