Så har då avslutat säsongen än en gång med att genomföra Aptitrundan – Höst! Alltid lika spännande att se hur många som inbegriper Hornudden i sin runda. Under lördagen var det många besökare i rörelse och inte bara vi fick vår förväntningar överträffade för det var nära vårt Aptitrunderekord. Många nya besökare som inte tidigare varit hos oss kom och swishade förbi, kollade in medans andra ägnade hela dagen åt att vara här, äta lunch, fika, shoppa och gå tipspromenaden. Väldigt många passade på att smaka sig igenom vår tomatprovning med 20 olika sorter. Alina höll i provningen och hon verkligen njöt av att prata våra tomater med andra tomatintresserade.
Aurelien, som är vår praktikant från ISARA har haft som uppdrag att ta fram olika drycker utifrån vad vi odlar här på Hornudden och några av dessa erbjöd han som provsmakning under Aptitrundan. Tanken var att vi skulle se vilken av dessa drycker som flest föredrog. Det fick vi fram men vi hade inte räknat med att så många skulle vilja köpa flaskor med denna innovativa och nya dryck med citron och gurkmeja. Nu återstår för oss att lära oss hur vi ska göra den och Aurelien har lovat att lära oss.

Här kommer svaren på tipspromenaden:
1. Åtta av våra tolv vitaminer är B-vitaminer
2. HVO är bio-diesel
3. Vi har under 2019 39 privata andelsägare under sommarsäsongen i vår Andelsträdgård. (Vi har en vårlåda också)
4. Det finns inget Seccorecitativ i Tolvskillingsoperan
5. Maranello är den av våra tomatersorter som innehåller mest lykopen
4. Vi har nu stängt för säsongen.
7. Den 25 september kommer Annica och Sam och kör en workshop kring Omställning.
8. På Skillebyholm är maten vegetarisk, man betalar för den och Tobias fördrar soppa.
9. Vi har tre hybrider av Rosenkvitten på Hornudden.
10. Ella har i år hittills plockat alla 220 kg björnbär
11. Det tog 24 timmar för Alina att åka tåg från Berlin till Hornudden i början av augusti.
12. 33% av Sveriges KRAV-odlande bönder är medlemmar i föreningen Ekologiska lantbrukarna Utslagsfråga: 5,545 kg vägde squashen.
– Vinnarna kommer strax att kontaktas.

Detta år, 2019, har varit ett återvändarnas år och nu i september extra mycket eftersom Alina, Maya och Carol som var här under augusti 2018 är en del Team Hornudden även i år. Som extra så kom David i går. Han var här våren 2018 och blir här några dagar under september. Vår möter höst på Hornudden:). Det värmer extra att möta återvändare – oavsett om de blir här fem dagar eller fem veckor – de vet ju vad de väljer när de återvänder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *