Höst på Hornudden innebär inte bara färgprakt och hög luft. Den innebär också helt andra sysslor, färre som ska dela på sysslorna, planering och förändring av verksamheten. Prioriteringar, som inte alltid är de lättaste att komma överens om. Perspektiven är ju olika.

Höst innebär även att våra praktikanter beger sig hemåt en efter en och nu är bara Aurelien kvar. Han har fått till uppgift att presentera olika drycker på Aptitrundan, som genomförs den 14:e och 15 september, så han har förberett sig både genom att göra dryck och skriva info. Kul!

För några veckor sedan lämnade Salomé och Sophie Hornudden. Även de var praktikanter. Salomé var här i åtta veckor och Sophie i knappt fyra veckor. Båda är försiktiga och till att börja med var det svårt att veta om de trivdes eftersom de är så artiga så kunde vi inte vara säkra på att det var helt ärliga svar vi fick när vi pejlade. MEN, när Sophie åkte så säger hon “It couldn´t have been better”. Hon berättar sen att hon oroar sig en del för hur det kommer att bli på nästa praktikplats. Fyra veckor är kort för många om man vill komma in i verksamheten och lära känna övriga i gänget.

i går åkte Klara – igen. Tror att det var sjunde gången som hon lämnade Hornudden. Det blir tommare och tommare för varje gång hon lämnar oss. Hon känner oss så väl – mig, Mats, Michaela och Oskar – och hon älskar platsen Hornudden! Det är en rackarns bra kombination för att återvända flera gånger varje år. Klara ger på så många sätt. Hon delar kunskap, ifrågasätter, bryr sig om alla och precis som jag så gillar hon utveckling. Oavsett om det är ett recept eller ett arbetssätt. Diskussionsämnen saknas sällan när vi jobbar tillsammans (och gör det det så klarar vi av att jobba i tystnad) om inte annat så kan vi båda prata mycket och länge om hennes område som är “Happiness at work”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *