Söndagen den 4:e juli genomförs Fjärdhundralands uppskattade arrangemang Tuva & Täppa och här hittar du en karta med alla deltagare i evenemangetPassa på och avsätt dagen för att besöka landsbygdsföretag med odling av olika slag. Ta del av kunskap, inspireras och njut! Vi är fler som erbjuder mat och dryck så du behöver inte oroa dig för att du ska bli hungrig.

Här på Hornudden har vi öppet som vanligt, kl. 11-17 i café och gårdsbutik med lunchserveringen kl. 12-15. Vi har också några extra “Tuva & Täppa-grejer” som är helt nya.
För det första så kommer Mats att finnas på plats i vårt största växthus kl. 11. Ett växthus som har en lika lång historia på Hornudden som Mats, det byggdes när han besökte Hornudden första gången – 1974 – det du! Vi skulle kunna ägna många timmar åt att berätta om “händelser i stora växthuset” men det ska vi bespara dig och Mats kommer att fokusera på tomaterna, tomatodling och kanske blir det lite tomathistoria också. Tid för frågor, kolla på olika plantor, kanske någon liten provsmakning och kika på vår Armeniska gurka som också växer i det växthuset. Just det växthuset är numera ett kallväxthus som inte alls håller tätt och i år odlar vi många olika sorter varav en del är busktomater och andra är sorters som är härdiga och skall gå att odla ute.

Vill du hänga med mig, Karin, så är det bäst att komma kl. 15,30 alternativt kl.16,30 och då leta dig fram till den vår fleråriga grönsaksträdgård som är under uppbyggnad. OBS att den är under uppbyggnad! Vi startade under förra senhösten och har försökt prioritera den under våren – men det var inte så enkelt. Vi har en plan och vi knallar på med den – och om du läste blogginlägget i tisdags så vet du ju att “Man kan aldrig bygga en Rolls Royce från början” så det får ta sin tid. Camillo, är arkitekten som ansvarar för designen och han har åkt på semester till Italien så vi gör inga större åthävor innan han kommer tillbaka utan vi fokuserar på att hålla ogräset stånget.

  • När vi “hänger” i trädgården kommer vi att passa på att smaka på de fleråriga grönsakerna. Ärligt talat är inte alla något man ligger och längtar efter – smakmässigt – men det finns undantag så som bredbladig kantlök och kinesisk gräslök. Jag är ju nybörjare när det gäller dess växter, kan inte vad de heter på latin, vet inte allt om härdighet och vilken jord de gillar bäst (kommer inte att dra mig för att svara “jag vet inte” (alternativt uppmana dig att googla …) om du försöker testa mina kunskaper … Men jag tycker det är så himla skoj att jag gärna ser att fler börjar odla t.ex bredbladig kantlök, funkior, vårsköna och strävsolros och breddar sitt grönsaksintag från en egen odling. Hoppas du kommer och knallar runt i vår lilla fleråriga trädgård som kommer att bli SÅ stor;). Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *