Idag genomförs som sagt Tuva & Täppa med Fjärdhundraland och det skrev jag om häromdagen Här hade vi tomatinspiration i vårt största växthus på förmiddagen och på eftermiddagen möttes vi i vår nystartade fleråriga trädgård. Anledningen till att vi överhuvudtaget har börjat anlägga en flerårig grönsaksträdgård är att vi är ett av de deltagande företagen i projektet Odlingsvärda Fleråriga Grönsaker för produktion Ett lärorikt och kul projekt som vi “ramlade in i” när det fattades deltagare och Oskar fick nys om det. Ojoj så mycket växter det finns som vi inte hade en aning om att de var ätliga. OBS Ätlig innebär inte alltid att det är en gastronomisk upplevelse, men det kan vara en stor odlingsupplevelse för visst blir vi glada av att se när det växer.

Idag kör vi också “Andra chansen” för ett gäng örter som tröttnat på att vara i växthuset och bara bli vattnade när vi har tid. De längtar efter gödning och att få komma ut i solen. Ger du dem mat, vatten och en god plats så kommer de garanterat att komma igång snabbt så att du kan skörda.

Från och med denna helg kommer vi att ha grönsaker i “Ute-gårdsbutiken” under lördagar och söndagar. I dag fanns tomater, paprika, gurka, lök, sallat och framöver kommer det att fylla på. Det mesta från vår odling men även från våra kollegor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *