Krisen i besöksnäringen är fortfarande akut” skriver Visita, vår organisation och i broschyren “”Tryggt restaurangbesök” skriver de vidare “Utifrån gällande regler, allmänna råd och rekommendationer är det viktigt att varje företag gör sina egna bedömningar och vidtar de åtgärder som de anser vara nödvändiga, baserat på bland annat lokalernas utformning, verksamhetens storlek, gästbasen och praktiska överväganden“. Det är en utmaning! Trots att vi anser oss vara väl rustade vad gäller kunskap och erfarenhet.

I somras fokuserade vi på lunchserveringen, och valde bort kvällsarrangemang, eftersom vi kunde garantera Covid19-trygghet utan stora förändringar i verksamheten. Vi har en rejäl yta att ställa bord och stolar på och våra puckar där du själv hämtar din tallrik är ett säkert upplägg. Hela caféverksamheten genomsyrades extra mycket av säkerhet och omtanke under 2020 – vilket vi också fick höra av många gäster. Nu är sommarsäsongen slut, snart har vi inga grönsaker att skörda och flera av våra höstevenemang är inställda eller ställdes in p.g.a Covid19. Den stora frågan om långsiktig hållbarhet infinner sig …

Hur kan vi kompensera inkomstbortfallet så att vi får möjlighet att köra säsong 2021 och fler därefter? “Jamen, kan ni inte få stöd från staten? kanske du undrar. Det undrar vi också för det är livsavgörande inkomster som försvinner/försvunnit. Visst, vi är inte unika – men det gör det inte lättare … Men helst vill vi ju ta oss igenom detta på “egen kraft“. Lite “Wild & Crazy” brukar vi gå i gång på, men det är inte så enkelt att få fram nya och oemotståndliga erbjudanden som vi kan ro iland här på Hornudden under höst- och vintersäsongen.

Dock fick vi många frågor om julbord under sommaren och det fick oss att tänka i andra banor än vi gjorde 2019 (då vi valde att inte servera någon publik julmat). Det gjorde att vi räknade hur många bord vi har och hur stora vi kan göra dem utan att tulla på säkerheten. Det blev 24 platser fördelade på totalt fem bord/kväll. som vi sedan ändrade till catering. (ändrat 28/11) när restriktionerna och arbetet för minskad smittspridning intensifierades. Här kan du läsa om vårt erbjudande.
Detta känns så skoj, för vi saknade verkligen mötet med dig som gäst och matlagandet under december 2019.  Mötet med dig får vi vänta på men matlagningen, planering och tankar får njuta av. Nu laddar vi för en smakrik måltidsupplevelse i december med fokus på Mälardalen och ekologiskt. Kram på dig och varmt välkommen!
PS. Har du tips på något samarbete eller arrangemang som du tror skulle passa oss under oktober-april:hör av dig till kontakt@hornudden.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *