En del av vår Andelsträdgård, vårt CSA, är att vi träffas här på Hornudden för att jobba och äta tillsammans. Det är en viktig del för oss på Hornudden – både sett till vad vi får gjort och att vi bygger en relation. Relationen med våra andelsmedlemmar är viktig på fler sätt. Nu är vår relation till våra medlemmar olika beroende på vem/vilka – vilket inte är så konstigt för det handlar om mer än 50 st familjer – och så får det vara. För vissa är grönsakerna det viktiga och/eller det finns inte tidsutrymme för att åka till Hornudden en lördag/söndag under våren/hösten och det är helt OK! Det finns inga krav och vi är väldigt tydliga med att det ska vara lustfyllt att komma till en CSA-träff/arbetsdag. Du ska längta innan och när dagen är framme ska du känna: “Yes, äntligen!”.

Årets höstträff hade vi i går och ett gäng med många barn kom till fikat på förmiddagen och sen kollade in listan med arbetsuppgifter. Större delen av de som deltog har varit här flera gånger och har koll på vad som gäller, men för några var det första gången – men inte sista hoppas vi. I vårt CSA-gäng finns också de som är på oss och vill ha fler arbetsdagar och det har gjort att vi är öppna för att du, som CSA-medlem, kan höra av dig med kort varsel om du kan komma och hjälpa till. Under våren var Volvo och Scania extra uppskattade här på Hornudden för flera av våra CSA-medlemmar är anställda där och blev permitterade vilket gjorde att de behövde meningsfull sysselsättning och då blev Hornudden en extra uppskattad plats att åka till. För oss var det mer än underbart!

Det är många bitar som våra arbetsdagar och träffar bidrar med. Givetvis all hjälp som vi får med att skörda, så, rensa, plantera, röja och sätta men också att utvärdera året som gått och planera följande år. Inte nog med det för i år önskade vi också tips på nya aktiviteter som kan ersätta det inkomstbortfall som Covid 19 åsamkat oss. Vi fick tips på att ordna kurser i såväl syrning som bakning och annan matlagning och nu har vi börjat prata om hur och när vi ska fixa det. Återkommer med mer info. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *