November alltså … snart är den över och snart går vi mot ljusare tider. Det våta och kalla som ibland kompletteras med blåst är ingen favorit här på Udden. Uhh, det är imponerande att Tord tar sig hit om dagarna men nu har han bestämt sig för att inte vara kvar över eftermiddagsfikat utan åka hem medans det är ljus. Han är klok, den mannen.

November som förstås har haft några fina dagar och i morse såg vi faktiskt solen! Det du. Vi log allihop igen när vi kom på att solen fick oss att le. Ibland behöver man inte så mycket. Vi har dock fått mycket gjort under november, mer än vad vi fått de senaste åren. Nästan alla växthusen är tömda, ett är gödslat, ett annat är sått så med våra mått mätt ligger vi bra till.


Gurkplantorna hänger kvar i luften och väntar på att bli ner rivna och vi väntar på att det ska bli lite varmare så att vi inte fryser fingrarna av oss, för vi har ingen värme på i växthusen nu utan det är bara solen som värmer upp.

November innebär också att vi kan ta tid att åka på lite olika evenemang och säga “Ja, tack” när vi får inbjudningar. Det är skoj och ger energi. För några veckor sedan var vi till Solbacka en heldag när Sörmlands Matkluster firade (15 eller 16 år som ekonomisk förening). Vi har ju varit med från starten, ja till och med långt innan starten så det var verkligen skoj att lyssna till Maria och Rocco när det sammanfattade och belyste vad som hänt under dessa år.

I tisdags åkte vi till Södertälje för att vara med om ÄT!Stockholm – en matinnovationstävling som genomfördes för fjärde gången. Kul att se, lyssna och smaka på olika produkter från olika delar av Sverige. För även om tävlingen heter ÄtStockholm så är de inte så kinkiga när det gäller geografin med glass från Örebro och hampa från Skåne. Pristagarna däremot var alla stockholmsbaserade med sin ostsås, picklade senapsfrö och salami. Varmt grattis säger vi för det krävs inte bara mod att vara med och tävla utan även tid och kompetens! Bra jobbat!

Även tävlingen var intressant och kul så var föredragen det som gav mest. Att få lyssna och prata med Ann Fernholm, få vet mer om Hidden in Grains och bli inspirerad av Johanna Friman från SLU i Skara som vill få oss att äta mer inälvsmat var nog det som gav oss diskussionsämnen till fikaraster och lunch. Vi måste ju dela med oss när vi är tillbaka på Hornudden.

Men nu är det fokus på julmat under några veckor. Vi startar med lunch lördagen den 2:a december, för att erbjuda en adventsmiddag den 14:e och ett julbord på vårt vis lördagen den 16:e. Hoppas att vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *