Om knappt en månad är det dags för årets första matfest: Korv & Brödrundan. I år ökar vi på antalet besökande mathantverkare och du som väljer att komma till denna dag kommer att som vanligt möta Skogsbackens ost, Franzéns Charkuterier, och Saras brödAlla tre företagen är, precis som Hornudden, medlemmar i föreningen Fjärdhundraland.

Gårdsbutiken är öppen och du kommer att få möjlighet att provsmaka både chilisåser och vinägersorter. Där finns också marmelader, must, cider, sylt, honung och en hel del annat. Utöver butiken blir det loppisförsäljning i tältet – inte fokus på böcker denna gång utan en härlig mix för både barn och vuxna.

Vi kommer också att arrangera en lite loppis i tältet – denna gång har vi fokus på annat än böcker. Det kommer att bli en mix för stora och små. Gustav kommer förstås med sin suveräna alster – kom och kolla in vad han har gjort sedan förra året!


I matserveringen kommer vi givetvis att servera vår egen uppskattade korv som är smaksatt med tomater och basilika men också en salciccia som är smaksatt med salvia. Det är Kristofer på Franzéns charkuterier som gör den åt oss speciellt för Korv och Brödrundan. Till korvarna serverar vi vår egen surkål, sånt som vi picklat och en del nyskördat grönt men också nybakat korvbröd och fantastiskt potatismos.
 
Arrangör för Korv och Brödrundan är som vanligt Sörmlands Matkluster en förening som vi också är medlem i och har varit sedan starten. Matklustret är även arrangör av Aptitrundorna och en hel del annat i länet som är kopplat till matupplevelser. Passa på den 9:e och starta våren med en hej dundrande matfest i länet – HÄR kommer du att kunna läsa vilka företag som deltar i rundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *