Som traditionen bjuder så startar vi mars med Korv och Bröd i en egen runda. Sörmlands Matkluster är arrangör och vi har sedan starten (då det var en festival i Stallarholmen) varit en del av eventet. Superkul är en bra sammanfattning – annars skulle vi ju inte vara med varje år …

Gäster

I år är vi extra laddade inför rundan eftersom det kommer extra många mathantverkare till Hornudden. Självklart kommer Skogsbackens ost, våra goda vänner från Örsundsbro med så många smakrika och unika ostar. Nytt för i år är att Saras bröd  och Franzens Charkuterier också kommer på Korv och Brödrundan. Det är premiär för både Sara och Kristofer på rundan, men Sara har varit här på Hornudden som gäst många gånger och faktiskt så var Karin och Sara studiekamrater när de läste till kostekonomer på IHV i Uppsala för 20 år sedan. Kristofer har vi köpt charkuterier från flera gånger så vi vet han kommer att ha med sig riktigt bra “grejer”. Alla tre företagen är precis som vi medlemmar i föreningen Fjärdhundraland – en fantastisk förening.

Utöver möjligheten att handla mathantverk från Uppland av våra gäster så blir det en liten loppisavdelning där du kan fynda bland “gott och blandat”

Servering

Som traditionen också bjuder så laddar vi upp vår “korvmoj” med olika korvar, bästa korvbrödet från vårt eget lilla bageri, potatismos och till det förstås surkål, picklad gurka och annat picklat. Men inte nog med det vi öppnar upp den söta avdelningen med bullar, semlor och lite annat. Bästa cidern förstås, men också olika sorters äppelmust och nymalet kaffe.

Gårdsbutiken

Givetvis är vår gårdsbutik öppen och där kan du utöver must och cider även handla vår berömda, rökta chilisås, nybakat korvbröd, surkål och marmelader som vi kokat på våra egna råvaror från trädgården. Nytt är vår egen vinäger som vi har flera olika sorter av. Kom in i butiken och prova!

Sittplatser

Under Korv och Brödrundan på Hornudden kan du sitta i något av de små växthusen, men också en trappa upp i den uppvärmda restaurangen. Men det kommer också att finnas sittplatser utomhus och vi ser fram emot att ställa fram bord och stolar under vårt “franska träd” som blivit en samlingsplats på gården. Med hopp om en härlig, solig vårdag med korv och bröd i fokus hälsar vi dig välkommen!