Så närmar vi oss ett nytt decennium och det är tio år sen sist … Rackarns vad mycket det hänt på tio år. För vår (Karin och Mats) del så är nog det största att vi från att vi 2010 hade ett barnbarn nu har fem busungar att längta efter, diskutera, argumentera, skratta, och härja med.

Men mycket annat har förändrats här på Hornudden såväl sett till vilka som ingår i Team Hornudden till hur det platsen har utvecklats till vad vi nu erbjuder. Till exempel började vi fundera på att skriva en bok för drygt ett år sedan, men av olika skäl mäktade vi inte med det under 2019 så vi tar ny sats för det finns mycket att berätta. Däremot har vi fått möjligheten att berätta om vår resa/vårt företagande vid flertalet tillfällen i år och det har varit så kul och givande att vi hoppas på fler förfrågningar.

Om vi tittar tillbaka på sommaren så var vi extra glada över att så många sommarjobbar kom tillbaka i år. Det är kul med nytillskott i gänget med det är viktigt att ha stabilitet och fler som kan rutinerna från start. Inför säsong 2020 kommer vi att behöva fylla på bemanningen så om du är intresserad eller vet någon som du tror passar in – hör av dig eller tipsa.

Under 2019 drog vi igång projektet Klara, färdiga, gå vilket varit och fortfarande är en spännande resa på många sätt. Vi är även med i ett annat projekt som heter Odlingsvärda, fleråriga grönsaker för produktion. Det har nyligen dragit i gång men vi har stora förhoppningar över vad det kommer att ge oss både gällande inspiration och kunskap.

Tittar vi tillbaka några år så har det skett stora förändringar gällande hur vi säljer våra grönsaker. Från att vi körde leveranser till Stockholm, Uppsala, Enköping, Eskilstuna mm så är vår Andelsträdgård en väldigt viktig del av verksamheten. Säker avsättning av vår produktion till engagerade medlemmar som vi får både kreativ feedback och hjälp av. I år hoppas vi på att bli ännu fler – hör av dig om du vill veta mer och/eller bli en i gänget. Efter ett väldigt litet utbud i gårdsbutiken 2018 så fyllde vi på under 2019 och så kommer vi att fortsätta under kommande år.

Under 2019 firade vi 10 år med “café, restaurang och gårdsbutik” genom att dela kunskap. Ett mycket uppskattat inslag i vårt utbud som vi funderar på att fortsätta med. Att lära sig nytt och utveckla vårt sätt att tänka är så inspirerande och vi har mycket erfarenhet som vi vill dela med oss av och en hel del som vi själva vill lära oss mer om.

Platsen Hornudden förändras varje år och det gäller inte bara att träden blir större och buskarna vidare utan det tillkommer alltid något och vi har en hel del planer för 2020. Ska erkänna att oftast tar det mer än ett år för oss att genomföra planerna, men det är ingen grej för vi vet ju att “Kvalitet tar tid” och det nyttar inget till att lägga på stress och känsla av otillräcklighet. Sakta men säkert utvecklas Hornudden till ett företag med fler hållbara verksamheter och fokus på att vara ett välbesökt besöksmål kvarstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *