Vilken dag! Vilket arrangemang! Vilket slott! Önskar att jag hunnit få tag i biljetter till visningen, men de var slut när jag kom till receptionen. Nästa år ska jag vara snabbare. Men för mig och dig som inte heller varit inne i slottet så tog jag en bild på infotavlan – så att vi har lite koll😉
Jag tror inte att vi har deltagit på någon julmarknad på tio år. Dels för att vi haft julbord, adventsbrunch och andra decemberarrangemang här på Hornudden så vi har inte haft varken tid eller bemanning för andra utsvävningar. Nu när vi kört “julmatsracet” i tio år så kändes det fint att testa på marknadsdelen igen genom att fyll torgståndet med förädlat och visa upp oss för en ny publik. Förväntningarna överträffades för det var hur mycket besökare som helst!

Utbudet var brett – minst sagt … Mycket hantverk förstås, med vantar, mössor, tomtar av olika slag men även smycken, kött, sylt och enrisbinderier. Det jag fastnade mest för var faktiskt böcker (inte så konstigt om du känner mig;) så min shoppingplan med målet om att den skulle bli minimal fick omvärderas.

En av böckerna släpptes faktiskt i går, den 7:e december och det var Pernilla på Historiebruket som jag träffade och köpte en utflyktsbok av. Pernilla och Thomas har skrivit två böcker tidigare med fokus på Eriksgatan. Den som släpptes i går gällde Uppland och de två tidigare ger tips om utflyktsmål i Närke och Västmanland. Jag var väldigt tydlig med min önskan om att Sörmland (eller om det ska stå Södermanland) blir nästa. Så kul med historiska utflyktsmål, det slår ju nästan Morrarötallen

Nästa bokinköp blev en bunt böcker från “Petras bilder som är konstböcker för barn. Fem böcker om konst där en flicka möter olika konstverk som påverkar hennes perspektiv på livet. Jag pratade med författaren Elisabeth som fick mig att bli väldigt nyfiken på böckerna och vilja lära mig mer om konsthistoria. Jag ska erkänna att nu jag längtar till i kväll när jag tänker sno barnens kvällsläsning ifrån Mats.
OBS! Givetvis kommer vi att köpa in böckerna till gårdsbutiken i vår. Men jag klarade inte av att vänta till maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *