HORNUDDENS
ANDELSTRÄDGÅRD

Att vara primärproducent är ett osäkert företagande där väder och säsong är faktorer som har stor inverkan på företagets hållbarhet och möjlighet till resilience. Med ett direkt samarbete mellan oss som odlare och dig som konsument skapar vi större förutsättningar för ett hållbart trädgårdsföretagande. Genom vårt samarbete är du som konsument garanterad fräscha ekologiska produkter och du har samtidigt en möjlighet att påverka och bidra till odlingen.

Andelsträdgård innebär en nära relation mellan oss producenter och dig som konsument. Genom att köpa en andel av årets odling och betala i förskott gör du det möjligt för oss att täcka uppstartskostnader och vi vågar satsa även på nya grödor! Att vara en del av vår andelsträdgård innebär att vi tillsammans delar både möjligheter och utmaningar.

Hur går det till?
En gång i veckan, från början april till slutet av oktober, plockar vi ihop en grönsakslåda eller kasse till dig. Lådan/kassen består av en mix av färska KRAV-grönsaker från våra odlingar. Under en säsong får du sammanlagt 16-28 st grönsakslådor (beroende av dina val i webbutiken) levererade för upphämtning till ett av våra utlämningsställen i Strängnäs, Enköping, Mariefred och Eskilstuna. Du är också välkommen att hämta din låda här på Hornudden.

Vår målsättning är att veckolådan ska innehålla minst sju olika grönsaker (fem i kassen) med ett sammanlagt värde som motsvarar det fasta priset. Självklart varierar urvalet efter säsongen och har vi överskott av t.ex gurka och zucchini så blir det också mer i lådan innehållet är kopplat till det som skördats just den veckan.

Du kan engagera dig på olika sätt

Du kan följa oss under säsongen genom våra nyhetsbrev, Instagram, vår andelsägar-grupp på Facebook och vår blogg. Vi har även arbetsdagar för de som vill ta del av vårt dagliga arbete (frivilligt) samt träffar – bara för att träffas. Då fikar vi och äter tillsammans. I oktober i år hade vi en skördedag där man kunde välja om man ville vara med och jobba i trädgården, fika eller bara komma för skördebuffén.

Kontakta oss om du vill veta mer

Välkommen att höra av dig om du har frågor kring andelsträdgården.
E-post: csa@hornudden.net

Eller beställ här.