HORNUDDENS
ANDELSTRÄDGÅRD

Att vara primärproducent är ett osäkert företagande där väder och säsong är faktorer som har stor inverkan på företagets hållbarhet och möjlighet till resilience. Med ett direkt samarbete mellan odlare och konsument skapar vi större förutsättningar för ett hållbart trädgårdsföretagande. Genom vårt samarbete är du som konsument garanterad fräscha ekologiska produkter och du har samtidigt en möjlighet att påverka och bidra till odlingen.

Andelsträdgård innebär en nära relation mellan oss producenter och dig som konsument. Genom att köpa en andel av årets odling och betala i förskott gör du det möjligt för oss att täcka uppstartskostnader och vi vågar satsa även på nya grödor! Att vara en del av vår andelsträdgård innebär att vi tillsammans delar både risker och framgång.

Hur går det till?
En gång i veckan, från början av juni till slutet av oktober, plockar vi ihop en grönsakslåda till dig. Lådan består av en mix av färska KRAV-grönsaker från våra odlingar. Under en säsong får du sammanlagt 20 st grönsakslådor levererade för upphämtning till ett av våra utlämningsställen i Strängnäs, Sanda, Enköping, Mariefred och nytt för i år är att du även kan hämta din låda på Printz Bageri - både i Stallarholmen och i Eskilstuna. Du är också välkommen att hämta din låda här på Hornudden. Våra olika erbjudanden och priser hittar du här.

Vår målsättning är att veckolådan ska innehålla minst 7 olika grönsaker med ett sammanlagt värde som motsvarar det fasta priset. Självklart varierar urvalet efter säsongen. Som ett exempel kan en original-låda innehålla:
1 kg tomater,  0,25 kg körsbärstomater, 0,25 kg cocktailtomater, gurka, sallat, zucchini, lök, 1 kg potatis, betor och veckans spec. som är kopplad till det som skördats just den veckan. Priser hittar du här.
Sedan 2018 erbjuder vi även en "Vårlåda", under april och maj,som innehåller de primörer vi har att skörda. Största delen är bladgrönt men även gurka i maj och om allt går som planerat även rädisor, sparris och förstås färska örter. Vårlådan 2019 är nu fullbokad.

Du kan engagera dig på olika sätt

Du kan följa oss under säsongen genom våra nyhetsbrev, Instagram, vår andelsägar-grupp på Facebook och vår blogg. Vi har även arbetsdagar för de som vill ta del av vårt dagliga arbete (frivilligt) samt träffar – bara för att träffas.

Om du vill veta mer om hur andra gårdar/företag i Sverige tänker och jobbar – lyssna på Nybrukarnas pod.

Kontakta oss om du vill veta mer

Välkommen att höra av dig om du har frågor kring andelsträdgården.
E-post: kontakt@hornudden.net