Som du säkert redan förstått, om du följt vad som händer på Hornudden nu, så är det en “förändringarnas tid“. Att stänga ner ett prisbelönt café är ju stort i sig och att sen fokusera på lunchservering som måste bokas i kontrast till att vi de senaste somrarna inte tagit emot bokningar, kan ses som en utmaning på ett annat sätt. Utöver dessa förändringar är det mer som händer, vi bygger, planerar events och putsar på olika håll.

Dessutom ändrar vi utbudet bland trädgårdsväxterna. Dels planerar vi att erbjuda fleråriga grönsaker för utplantering och vi har valt ut de sorter som vi provat fram och tycker om – så som bredbladig kantlök, kinesisk gräslök och Vårsköna. Vi har också valt ut blommor som pollinerare tycker om och har sått några perenna favoriter. Två exempel är Röd solhatt (Echinacea ….) och Rudbeckia. Flera olika sorter av båda och sen några andra. Echinacea hörde vi talas om första gången, för många år sen, när var i en hälsokostbutik under förkylningstider och under denna period i vårt liv så satte vi stor tilltro till droppar med Röd solhatt i. Om det hjälpte? Det vågar jag inte uttala mig om, men min erfarenhet är att tron är viktig och känslan likaså. Att vara övertygad om att ha gjort sitt bästa för att hålla sig frisk och förebyggt med droppar i en liten flaska gav oss definitivt motståndskraft, men om den berodde på fysisk eller psykisk motståndskraft får vara osagt. Om du klickar på Echinacealänken kan du läsa om att extrakt från växten “troligen” har effekt på immunförsvaret och det räcker för mig.

Som sagt, vi kommer att erbjuda flera olika sorters fleråriga blomplantor som pollinerare fjärilar och humlor dras till i gårdsbutiken – från Kristihimmels färds helgen då vi har öppet torsdag, lördag och söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *