Allt har sin tid och vår verksamhet har påverkats mycket av pandemin, på flera olika sätt, men vi hoppas att vaccinationerna kommer att bidra till att fler kan och vill komma med nära och kära till Hornudden under 2022. För knappt två år sedan, i mitten av mars 2019, fick vi tänka till rejält och ändra utbud, arbetssätt och hur vi tänkte. Vi var definitivt inte ensamma om utmaningen och förhållandevis klarade vi oss bra genom den värsta perioden dels pga att vi har många ben att stå på. Men, det var tufft att ta emot alla återbud från bussresor, studiebesök, bröllop och catering. Under sommaren fick vi många gånger höra att våra gäster kände sig trygga i vår miljö och de uppskattade de förändringar som vi genomfört. De som kände sig mest oroliga kom tidigt på dagen, var noga med avstånd och åkte härifrån innan den stora lunchruschen kom.

Det som vi inte kunde leva upp till var att många ville boka ett bord i förväg under sommarens mest intensiva period för att vara säker på att det skulle finnas plats t.ex när de åkt långt. Vi hade inte resurser till att klara många bordsbokningar och ville inte ta riskera att göra många besvikna när osäkerheten var stor att vi inte skulle klara det. Vi löste det genom att svara “Det finns alltid bord, Mats tar fram fler om det fattas.” men för vissa gäster kändes det inte tillräckligt och för andra så kunde en full parkering vara avskräckande nog.

Steget till att bara servera förbokade luncher och kvällsmåltider var inte så stort utifrån ovanstående. Att kunna erbjuda alla sällskap, stora som små, att boka sitt bord i förväg och känna sig trygg med det är ett steg i rätt riktning. I den riktningen ligger då också att något måste bort för att få plats och tid vilket innebär att caféet försvinner.

Framöver fokuserar vi på luncherna, men kommer att genomföra några större evenemang och även ha kvällsöppet vid några tillfällen. Först ut är Valborg för att det sedan ska komma kvällar i juli då vi öppnar upp – och hoppas på varmt och fint väder.

Namnet vi gett våra luncher är Årstidsluncher som består av Vinterluncher (okt, nov, jan och feb), Vårluncher (mars & april) Primörluncher (maj och första halvan av juni) samt Sommarluncher (från midsommar t.o.m september) och det är förbokat som gäller vid alla tillfällen. Från morsdagshelgen serverar vi Primörluncher både lördag och söndag.
– Idag ser vi fram emot årets första Vinterlunch och du är varmt välkommen att maila boka@hornudden.net för att boka ditt/ert bord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *