Mycket kan hända på 15 år och om du har barn så vet du precis vad jag menar. Från den lilla nyfödda bebisen som du inte lärt känna till 15 åringen med åsikter som behöver ifrågasättas, nyfikenhet som vi vill uppmuntra och längtan efter att vara självständig. Att som vi var då, 50-åringar, dra igång ett projekt som på sätt och vis blev vår bebis kan ju ifrågasättas och ska kanske göras också. För oss som då ville ha ett gemensamt projekt och var beredda att ta risker när vi inte längre hade ansvar för barnen och våra föräldrar/gamla anhöriga heller inte behövde oss var det läskigt – men ett givet steg. Eftersom vi nu firar 15 år i år och vi har många bilder som väntar på att bli visade så kommer vi här att berätta en del nytt, men också upprepa det vi tidigare berättat.


På första bilden ser du hur det ut på Hornudden för exakt 15 år sedan. Då var fortfarande all vass kvar, ingen brygga, ingen balkong, inte ens någon trapp upp till restaurangen och heller inget pumprum med toaletterna. Det var vintern och våren då vi kämpade på för att kunna öppna restaurang och café i juni 2009. Det var ett tufft år på många sätt men uj så mycket som hände. Muddringen i viken som möjliggjorde att vi kan värma anläggningen med sjövärme och som också skapade en härlig miljö med brygga och däck.

Vi gjorde något som vi inte trott var möjligt. Från sumpmark och alskog till ett besöksmål med restaurang & café. Det tog några år – men det gick. Men vi är fortfarande inte klara! Den igenväxta viken som vi aldrig haft en tanke på att bada i innan 2009 är nu vår favoritbadplats förutom att det sedan flera är är en uppskattad matplats. Det har alltså gått 15 år sedan vi öppnade restaurangen med café och vi öppnade trots att det var leråker och gick maskiner vid strandkanten. “Det kan vi väl inte göra, vi kan inte ha maskiner som jobbar när vi serverar fika …”. Jo, det kunde vi för det gällde att försöka få in pengar så fort som möjligt. Men visst fick vi kommentarer om att det var rörigt, lerigt och inte särskilt vackert. Det fick vi ta. På fjärde ser du Sunes muddringsmaskin och på femte bilden grabbarna som la ut flera kilometer slang till sjövärmen.

Byggnadsprocessen är otroligt skoj även för mig vars viktigaste uppgifter var/är att dokumentera och betala räkningarna – och det var rätt mycket som skulle betalas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *