Ops, den veckan gick snabbt och vi har gjort massa olika grejer. Det kändes stort att samla ett gäng ekologiska odlare i tisdags och diskutera odling, företagande och med fokus mest på växthus. Vi var en blandad grupp på flera sätt, men alla med intresse för att dela kunskap. Fortsättning följer för vi ska träffas igen och se hur vi kan utvecklas vår ekologiska odling tillsammans.

På onsdagen kom vår yngsta dotter Evelina och pratade om det hon brinner för; celler och cancer. Genom liknelser fick hon oss att hänga med på komplicerade begrepp kopplade till celler och cancer. Fortsättning följer här också och nästa gång kommer hon troligen att fokusera på hjärnan eftersom det är hennes forskningsområde nu.

I växthusen händer det mycket och mest coolt är nog gurkan som vi nästan kan se från dag till dag att den växer. För den otåliga är gurka eller zucchini den perfekta grönsaken att odla. Fyra dagar är den lilla gurkplantan som letat sig upp över ytan..

Tomatplantorna kommer vi att ställa ut på bäddarna tillsammans med vårt CSA-gäng i morgon, för under veckan har vi gödslat, hackat och blandat så att bäddarna är redo. De kommer dock att få stå ett tag och vänta innan vi planterar dem eftersom jorden är för kall än och plantorna mår bra av att växa till sig lite till.

Boka den 9:e april

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *