Det finns mycket att glädjas åt och två företeelser som jag uppskattar mycket är att få ta del av professionalism och när förväntningar överträffas. I går var jag med om båda – samtidigt. Sörmlands Matkluster hade årsmöte på Magdakullan och förste talare var Tommy Myllymäki. Jag hade inga förväntningar, men var nyfiken på vem denna stjärnkock och krögare är. Även om jag inte direkt trodde att jag skulle få svar på den frågan så var definitivt rubriken intressant: “Vad händer just nu i Sörmland, vad saknas på matkartan och kanske en glimt av vad som händer i framtiden”.

Jag vet inte om Tommy själv sett rubriken, men han gav oss sörmländska producenter och krögare handfasta tips och spaningar. Han lyfte fram att restauranggäster inte dricker lika mycket alkohol nu och att det är ett problem för lönsamheten hos restaurangerna. För oss som mest säljer alkoholfritt eller alkoholsvagt så är det en härlig trend särskilt med tanke på de produkter som Johan tar fram i sina företag, bl.a Pomologik och extra inspirerande eftersom vi tillsammans har flera spännande nya drycker på gång inför sommaren 2019. Tommy gav oss konkreta tips på hur vi ska jobba och tänka när det gäller nya produkter/tjänster och även produktutveckling. Han efterfrågade produkter med spets och han uppmanade oss att inte vara nöjda när det är “good enough” utan sätta upp högre mål. Så här i efterhand så är det kanske hans sätt att tänka som är grunden till att han är där han är nu.

Vi är medlemmar i den ekonomiska föreningen Sörmlands Matkluster och det har vi varit sen starten 2006. En förening som skall “öka medlemsföretagens lönsamhet och omsättning och öka kompetensen inom matområdet.. Ingen lätt uppgift men vi har en styrelse som är engagerad, jobbar hårt och långsiktigt samt dessutom trivs så bra ihop att de lurade valberedningen på arbetet inför årets stämma.

Hur gör då Matklustret för att bidra till ökad lönsamhet, omsättning och kompetens för medlemmarna. Jo, klustret är med och arrangerar
1. Korv- och brödfestivalen i mars
2. Rabarber- och Primörfesten i maj
3. Aptitrundan i september
4. Nytt för i år: Sörmlands vilda skafferi i november

Med andra ord: Håll ögonen öppna och dessutom så släpps snart klustrets nya fina hemsida som styrelsen jobbat med under vintern. Snyggare, lättare att navigera och full med matnyttig info. Det är härligt att vara en del av detta och det finns plats för fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *