Trots det virus som härjar omkring oss så växer det på fint i växthusen – som tur är. Vi var idag på årets första REKO-utlämning och vi har redan levererat till två Blomsterlandetbutiker.

Det är lite annorlunda i år på fler sätt eftersom Mats, Oskar och jag jobbar mer i trädgården än vi brukar. Allt annorlunda är inte tokigt och vi har skoj när vi får byta arbetsuppgifter. I går var det Mats som fixade personalmaten och Oskar skördade mangold och spenatsyra medan jag fick kontorstjänst. I dag har Oskar varit med i köket, jag i trädgården och Mats haft vaktmästartjänsten med att bl.a leverera och och sätta upp fler mikrovågsugnar i personalköket. Något som varit efterlängtat länge så vi passade på i förra veckan och inhandlade ett gäng på en nätauktion.


I år har vi köpt in en hel del nya tomatsorter för att sälja som plantor, de verkar vara riktigt bra – resistenta och god smak – så det ska bli spännande att se i sommar om de lever upp till förväntningarna. Givetvis har vi piennolotomatplantor, busk- och ampeltomater i år också. Piennolo ska vi planera ett gäng själva i växthuset för att ha färska under ännu längre säsong. De som vi odlade 2018 åt vi i februari och de smakade finfint. Inte som nyplockade julitomater, men bättre än “butikstomater”.

I år kommer vi att försöka ha ett större sortiment av grönsaksplantor för gissningsvis kommer många att vilja odla egna grönsaker i större utsträckning än innan Covid19. Att ha lite egna färska grönsaker på balkongen, i kruka, i rabatten eller varför inte en eller två pallkragar att skörda kan förhöja många måltider för det är något särskilt med att äta det man odlat själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *