Alltså! Nu är det dags att skriva ett riktigt reklaminlägg!

Har du koll på vad vi erbjuder? Vi har förstått att det där med kommunikation är SVÅRT! Inte bara när det gäller att sätta upp skyltar för att våra besökare enkelt ska se när vi har öppet eller stängt, var toaletten finns eller var man beställer maten. Det är en stor utmaning att få den uppmärksamhet som vi tycker att vi förtjänar …;)

I år har Nicolaus målat skyltar för glatta livet, märkt ut vad olika växter heter men också var restaurangen är, var bokloppisen finns, toaletterna etc. Med andra ord är vi bättre rustade inför säsong 2024. Men sen är det där med vad vi erbjuder!

Genom åren har vi fått väldigt stor uppskattning från de som tagit tillfället i akt och bokat sitt födelsedagskalas här istället för att laga mat, servera och diska hemma i huset eller lägenheten. Tagit möjligheten att vara en del av kalaset istället för att serva alla gäster, inte hinna prata med dem och sen vara slut i flera dagar efter. Vi vill att fler ska boka sina kalas hos oss. Stort som litet! Dessvärre kan vi inte ta emot för små kalas under lågsäsongen, men när vi har öppet går det utmärkt att boka ett bord och fira något oavsett hur få man är. I sommar har det hittills varit många sällskap som bokat ett växthus för sitt firande.

#Kalaspålandet

Året runt kan du komma hit till Hornudden och fira tillsammans med nära och kära. Under senvår, sommar och tidig höst kan ni vara många, vi har ett riktigt bra tält där man får plats 100 personer. Skulle det bli kyligt så har vi flera gasolvärmare som är effektiva och dessutom plädar om det behövs när ni sitter still.

Vintertid däremot så är restaurangen begränsningen med 40 sittande personer. Det är hiss upp till restaurangen och det finns två toaletter där varav en är en handikapptoalett. Utsikten är magisk oberoende av när på året du är där. Beroende på väder så är balkongen utanför också ett alternativ för eventuell fördrink eller kaffet på maten.

#Konferenspålandet

Vi erbjuder även dagkonferenser här för mindre grupper under den kalla delen av året men har alltså möjlighet att arrangera större evenemang under den varma delen av året. Olika aktiviteter finns för de som vill röra på sig mellan work shops och föreläsningar. Från promenader till bumerang eller spela brännboll men även tillgång till olika farkoster på vattnet. Vill ni ha en längre konferens under flera dagar så brukar det gå att ordna med vår granne, Svedängs Rum och Frukost, som har åtta dubbelrum att tillgå.

#Julmat

Vårt utbud av jul- och adventsmat har varierat en hel del de senaste åren och förstås extra under pandemiåren. Det var inte kul! Så mycket jobb och fixande för att få till en trygg miljö både för gäst och personalen. För länge sedan var det stora julbordet nere i växthuset, sen blev det adventsbrunch och de senaste åren har vi erbjudit Adventsluncher eller adventmiddagar som varit inspirerade av julmaten men vi har inte serverat någon skinka.

Hur blir det i år  med julmaten?

I år erbjuder vi en mix. En adventslunch med samma upplägg som vi kör våra Årstidsluncher – en gemensam förrätt, tre varmrätter att välja mellan och en gemensam dessert, som avslutning kaffe och godis. Denna lunch kommer du att kunna boka den 2:a december.

Helgen därpå, lördagen den 9.e är det dags för en julinspirerad avsmakningsmeny på kvällen med start kl. 18,30 – även den blir snart bokningsbar.

Inför lördagen den 16:e december kommer vi att laga en adventsbuffé som också erbjuds kvällstid. Smör och sill som entré, sen en kall och därefter en varm tur för att avsluta med ett dessertbord. Det blir ingen julskinka, men en hel del grönt, massa supergoda sillar, röding, viltkött, spjäll och annat som vi tycker är gott  – som vanligt alltså …

Om du inte kan eller vill komma till oss och äta julmat  eller årstidslunch så kommer vi gärna till dig. Vi har bred erfarenhet av catering – från små och nära till stora och långt bord. Fråga oss – för om vi kan så vill vi. Maila boka@hornudden.net och delge dina funderingar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *