Ibland gäller det att lära sig lite nytt och minska beroendet. Faktiskt så gillar jag att vara beroende när det gäller vissa arbetsuppgifter. Det är så praktiskt att t.ex kunna säga att “Jag kunde inte koka mer rökt chilisås för Oskar och Mats har inte rökt någon tomatpuré“. Att inte ha ansvaret för allt är nice – emellanåt. Dock minskar det ju kontrollen och med ett visst inslag av kontrollbehov så är det dubbelt.

MEN! Nu har vi investerat i en rök som jag kan klara utan allt för stor arbetsinsats … Det är bara att sätta i kontakten och ställa in den på önskade grader, fylla på spån och sen köra – när det gäller tomatpuré alltså. Nu när jag kan fixa det så är jag oberoende när det gäller att koka chilisåsen (förutom att jag ska “hitta” tiden också) – självklart har jag gärna någon som hackar och bryner löken och i dag var det Calle som var bästa hjälpredan i köket . Tre batcher hann vi med under dagen, plus lite annat!

Röka fisk eller kött finns inte på min önskelista. Viss arbetsfördelning kommer att kvarstå – vilket är odiskutabelt eftersom Oskar och Mats vet och har koll på temperaturer och tid när det gäller rökning av fisk. Än har vi inte rökt något kött själva – men det finns med i framtidsplanerna.

Premiärrökningen innehöll även att röka chili till den rökta chilisåsen och att testa att röka tomater. Wow, vilken potent smak det blev, tomater innehåller ju mest vatten – det rökta låg kvar hur länge som helst efter att vi provsmakat. De kommer att hamna på den veganska tallriken tillsammans med andra grönsaker från trädgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *