WOW!
I går ringde Anna, vår hållbarhetskommunikatör i kommunen och berättade att vi tillsammans med föreningen Starka Händer är nominerade till Strängnäs Hållbarhetspris 2021
Vi känner oss så hedrade att vårt arbete med Klara färdiga gå uppmärksammas på detta viset. Att nå ut med vårt erbjudande är en av de stora utmaningarna eftersom vi utöver att stötta ungdomar som inte går till skolan eller arbetar även vill stötta deras föräldrar och skolan i ett långsiktigt och uthålligt arbete.

Så här skriver juryn:
“Hornudden har inte bara ekologiska odlingar, kafé och ett eget reningsverk till sina toaletter, de har också projektet Klara färdiga gå. Projekt ska bidra till att fler ungdomar kommer ut i arbetslivet eller fortsätter att studera. Målet med projektet är att skapa ett praktik- och vägledningsprogram som kan bli en del av Hornuddens ordinarie verksamhet. Juryns uppfattning är att Hornudden uppfyller alla kriterier för Hållbarhetspriset och därför är de nominerade till priset 2021.”

 Klara färdiga gå kan vi genomföra tack vare att Leader Sörmland finansierar projektet och under våren har vi fört långa och givande diskussioner med kommunen om hur projektet ska övergå till en permanent verksamhet i samverkan med kommunen och för några veckor sedan fick vi klartecken från såväl politiker och tjänstemän. De är alla ense om att “Klara färdiga gå” behövs och att finansiering för fortsättningen ska lösas! Det känns tryggt och superskoj att vi kan fortsätta jobba på med våra ungdomar och utveckla verksamheten utifrån de behov som finns bland ungdomar i åldern 15-20 år.

På bilden ser du delar av vår referensgrupp (till Klara färdiga gå) tillsammans med projektledaren och initiativtagaren Michaela Paul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *