Idag öppnar Sverige uppDet är dessvärre inte detsamma som att Covid19 har försvunnit ur våra liv. Vi måste alla fortfarande visa hänsyn, omtanke och respekt mot våra medmänniskor. Just att vi ser så olika på pandemin är en utmaning, för vissa lever på som vanligt medans andra har levt och lever ett väldigt begränsat liv pga. pandemin och de personliga förutsättningar/möjligheter man har. Som företagare inom besöksnäringen med restaurangverksamhet är det dubbelt med tanke på våra gäster, men också med omtanke om våra anställda.

Det är härligt att vi nu är tillåtna att ha fler gäster i restaurangen och ni kan vara större sällskap vid borden vilket gör det lättare för oss vid möblering och planering, men hur känns det för de som är oroliga för smittan? Vi kommer att även fortsatt att planera så att det inte skapas köer eller blir trångt – för oss alla – särskilt i väntan på att vi kan vara mera ute. Allra störst betydelse har det för vår planering av sommaren och vi har stora planer inför helgen 1-3 juli och om en månad kan vi berätta mer, men också att vi nu vågar planera för mer kvällsöppet under helgerna i juli.

Just nu ser vi fram emot den 8:e mars när temat är Jämställdhet och under rubriken Soppa, semla och samtal kan mötas och diskutera ett superviktigt ämne som alltid är aktuellt men som får extra mycket uppmärksamhet under Internationella Kvinnodagen. Om du inte har bokat din soppa och semla – maila boka@hornudden.net.

Under Korv- och Brödrundan den 12:e mars är de flesta aktiviteterna utomhus och här finns gott om plats både vid vattnet (eller på isen …) och på land. För de som vill vara inomhus har vi flera småväxthus att “krypa in i” och en trappa upp – under tak och inne i restaurangen finns platser för de som vill vara i värmen. Just nu kokar vi chilisåser och ketchup, surkålen bubblar för fullt i krukorna och snart beställer vi korv från Mälarchark igen. Så skoj att förbereda events.

Innan dess kör vi årets sista Vinterlunch den 26.e februari och du bokar bord genom att maila boka@hornudden.net Menyn för februaris Vinterlunch innehåller vildsvin, röding, betor och petit choux semlor – förstås! Passa på att komma ut till oss på Hornudden nu under vintern för snart är våren här och då blir det inte många semlor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *