Varje år har vi haft något evenemang under Internationella kvinnoveckan (2-8 mars) och ämnet som vi samlats kring har inte alltid gällt specifikt  jämställdhet och kvinnors ställning i samhället, men oavsett vilket ämne vi diskuterar så har kön och tillgång på resurser betydelse. I år däremot har vi fokus på just jämställdhet.

Viveca är vår äldsta dotter som numera bor i Uppsala med sin familj, men under 2,5 år bodde de i norra Kalifornien. Under tiden där skrev hon klart sin bok med titeln “Hur jämställt är Sverige”Varför gjorde hon det när hon kunde ha passat på att lära sig surfa? Vad upptäckte hon? Vad överraskade henne och vilka politiska åtgärder tror hon skulle ha betydelse för att bidra till ett mer jämställt Sverige. Hur kan vi som medborgare, föräldrar, mor- och farföräldrar bidra till ett mer jämställt samhälle?

Frågor som berör oss alla och har stor betydelse för såväl nuet som framtiden. Dessa frågorna och flera därtill i ämnet är ju extra intressant i år, ett valår i Sverige. Passa på, kom och lyssna, ställ frågor och diskutera.

Tid: Tisdag den 8:e mars kl. 18,30
Plats: Restaurangen på Hornudden
Pris: 150 kr/p
Vad: Soppa o semla innan föredrag och diskussion
Anmälan till boka@hornudden.net senast den 6:e mars kl. 24