… så är det rätt skönt med måndagar!
Precis som vi tycker det är superskoj att förbereda och genomföra en helg med många glada besökare, fräsch, ekologisk mat och godaste fikat så känns det rätt “nice” att en dag dra ner på tempot och jobba lite saktare. Klart att det på det viset blir en lång måndag för det är en hel del som ska göras. Men att just dra ner på tempot, ta lite längre raster och “knalla på” gör att vi fyller på med energi och får lite mer tid till tankar och reflektion. En dag i veckan med lägre tempo gör att vi tror att vi håller bättre under säsong. Då är det rätt skönt när det är “måndagsväder”.

Att börja måndagen med att flytta alla trädgårdsmöblerna från gräsmattan, bära in alla mjuka soffor i tältet och klippa lite vissna blommor i rabatten är lite av mindfullness – ur ett hornuddsperspektiv. Att sen sitta i ett av fikaväxthusen och fika tillsammans samtidigt som vi lyssnar på regnet. Inte så mycket diskussion, inte så många skratt utan mer reflektion över hur helgen var och att vi har lite olika åsikt om måndagsregn är bra för några av oss är arbetsbefriade på måndagar …
Precis som Hallonparken i Fjärdhundraland så är vi ett litet familjeföretag och det är ett trixande för att få någon slags balans mellan jobb och familjeliv. Kan väl inte påstå att vi lyckats så bra de senaste åren så jag blir glad av att läsa att ett ungt och relativt nystartat litet företag redan från start är tydlig i sin kommunikation till dig som kund. Så här skriver de i sitt Instagramflöde:För att vara svenska bärodlare har vi en väldigt småskalig gård med vissa begränsningar både i skördemängd och personaltillgång. Vi är ett litet familjeföretag och det finns fem barn i hushållet, några har sommarlov och två har både lov och jobbar lite på gården…” Att vara odlare med barn i olika åldrar är en utmaning – en rolig sådan, men helt klart inte enkel.
Apropå odling, företagande mm och helgreflektion så hade vi en suverän helg då Cristian och Jacob lagade maten till vår kvällsöppna del. Dessutom kom Johan och tog fina bilder på maten. Kolla in bilderna och ett tips är att: boka bord eller bara kom och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *