Precis som förra året startar vi upp cafésäsongen den 1:a maj – i år efter en liten tjyvstart under påsken – och har öppet kl. 12-16 I år, när vi firar 10 år med café, restaurang och gårdsbutik, kommer vi att återinviga gårdsbutiken igen efter drygt ett år då den varit uthyrd för vinägerproduktion. Det kommer att bli lite förändringar. Allt är inte helt klart än för vi har några pågående diskussioner och utmaningar att ta tag i. Att utveckla gillar vi, men ibland är det svårt att se vad som är utveckling och vad som är mer avveckling.

Det är så mycket som händer omkring oss och som påverkar vår verksamhet. Bara en återblick fem år tillbaka så har till exempel våra försäljningskanaler ändrat sig betydligt. Hur och vad vi odlar likaså. Inte hade vi kunnat se framför oss att 1/4 av vad vi producerar i vår grönsaksodling skulle säljas genom en Andelsträdgård. Heller inte att vi skulle sluta att leverera till Stockholm, som då för fem år sen, var dit vi körde mer än hälften av vad vi skördade.

Extra skoj är att butiken Den lokala maten har öppnat i Strängnäs. Där kan du hitta såväl vår rökta chilisås, vår tomatmarmelad, nyskördat grönt och våra örter. Perfekt under våren när vi bara har öppet helger från maj fram till juni. Nytt för oss i år är REKO-Mariefred. OM du inte har FB så säger inte länken dig så mycket, men om du vill ha tillgång till relationsmat året runt kan det vara värt att “skaffa” Facebook. För oss är det ett komplement främst när vi inte öppnat butiken och även när vi har överskott på vissa produkter som vi odlat till större butiker.

Strax är det första maj och vi öppnar upp för säsongen. I caféet kommer vi under maj att ha paj, soppa, “Smaka på Hornudden”, pannkaka och pizzamackor. Därutöver förstås bullar, kakor och pajer. Några helt nya och några “gamla godingar”. Sist men inte minst när det gäller dryck så kommer vi att utöka vårt sortiment av drycker från Johans företag Pomologik och vi ska försöka få till vårt eget örtte i år.

Men just nu står potatissättning på schemat så fort Mats hunnit fixa till åkerslappen. Goda förutsättningar för tidigpotatis i år. Jorden är varm och som du ser på översta bilden så har vi för en gångs skull lyckat få fina groddar på potatisen innan vi sätter den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *