Nu är vi i gång – säsongen har startat och vi kunde knappast ha fått en bättre start. Vädret såg oroväckande ut innan, men solen kom fram och det blev skapligt varmt. Att starta säsongen genom att möta en mix av “stammisar” och förstagångsbesökare är inspirerande. “Stammisar” som frågar vad som är på gång i år, som är nyfikna på de nya kakorna och maträtterna respektive nykomlingarna som är förvånade över läget vid strandkanten eller tycker att det är långt att två kilometer utmed Mälaren för att komma fram till Hornudden. Genomgående har många av de som kommer första gången någon positiv kommentar om skyltarna utmed vägen. Skyltarna som faktiskt har suttit där i tio år. Det var 2009 som Anne från Tyskland målade dem.

Vi kommer att vara ett “uppdaterat” gäng i år. Från Alva som gör sin femte sommarsäsong, till Malin som var ny som säsongare förra året till ett flertal som är nybörjare. Redan vid starten i dag kom Klara från Västerås för att jobba första gången och testa på olika arbetsuppgifter. Matilda och Tom som praktiserar hos oss sedan i början av mars passade på att göra nya arbetsuppgifter när vi har öppet för att bredda sin erfarenhet tills de söker arbete på annat håll. En härlig mix redan från start!

Eloise, som ska vara på Hornudden hela sommaren och Frederic, som drömmer om att åka norr ut i Sverige, fick idag känna på hur det kan vara när något tar slut i caféet och vi får kraftsamla för att snabbt plocka mer salladsmix. Plock på olika håll, skölja noga och fixa till en snygg och god mix av salladsväxter. I dessa lägen blir det tydligt hur viktigt teamwork är för att det ska funka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *