Regnet öser ner utanför kontorsfönstret. ÖSER! Vi har faktiskt inte fått så mycket regn tidigare utan det har mest varit skurar som förstört mer än gjort nytta. Förstört eftersom många säkert trott att det regnat här eftersom det regnat där de bor och utgår ifrån och då valt att inte ta en tur hit för att äta lunch eller handla grönsaker, men också för att en skur förstör möjligheten att skörda, rensa och fixa i trädgården.

Många dagar har regnskuren kommit runt kl. 15-15,30 och det är ju helt ok eftersom de flesta då hunnit få sin mat. Men idag var det annorlunda, det började regna strax innan vi öppnade. Borden var fixade med dukar och blommor och så plötsligt började det duggregna och så höll det på i stort sett hela dagen tills nyligen då det började vräka er. Alltså det är ju faktiskt rätt mysigt med regn – om man får vara inomhus med en god bok, ett gott sällskap och något gott att äta och dricka. Vilket vi kan tillhandahålla här också …

Sådana här dagar är vi extra glada åt våra gäster som kommer och äter, tar sig hit i strilande regn, kommer den tid de bokat och dessutom berömmer maten och drycken. Det värmer alldeles extra och ger oss energi och glädje. Vi är så glada åt att vi har restaurangen en trappa upp med en stor balkong och fyra växthus som rymmer rätt stora sällskap så givetvis tänker vi på de av våra kollegor som också driver sommarrestaurang, men inte haft samma tillgång på “tak över huvudet” till sina gäster. En sommar som denna kan vara rena katastrofen eftersom vädret ofta är det som styr om det kommer många eller få gäster. Att ha stammisar som kommer flera gånger under säsongen och oberoende av vädret är guld värt och det är bara att hoppas att våra kollegor också har det en sommar som denna så att vi kan hålla landsbygden i gång inte bara några soliga sommardagar. Lite kontrast mot tidigare somrar när det varit skuggan som eftertraktats.

En annan viktig del i företagandet inom besöksnäringen på landsbygden är nätverkandet och försöker hinna med det åt alla väderstreck. Norrut är det Fjärdhundraland som gäller och under en tur i tisdags tog vi med oss de sommarjobbande barnbarnen för en shoppingtur hos våra kollegor. Det blev både ost och te till restaurangen och på köpet fick vi en ostlagringslektion och “ha hönsinspiration” hos Marih och Ramon på Skogsbackens ostTill slut fick vi alltså till det så att vi kunde hämta upp både magasin och kartor från Fjärdhundraland och om du kommer förbi här bör du se till att få en av varje så att du också kan åka runt i Fjärdhundra. För en karta behöver man om man inte bor där – det är så många små vägar … Lite skillnad mot här – där det är en väg som leder till “världen centrum” eller “världens ände” som en gäst sa idag när hon kom;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *