Om en månad, den 9:e juni har vi drivit restaurang under 15 år. Vi blev “krögare” av en händelse. Det som skulle bli ett förädlingskök med gårdsbutik blev en restaurang med ett prisbelönt ekocafé. Vem hade kunnat tro det?? Det var rätt många som inte trodde på det, som var övertygade om att sträckan från väg 55 in till Hornudden skulle avskräcka för många och kanske tvivlade de på att vi med vår begränsade erfarenhet från restaurangvärlden visste vad vi gav oss in på. Det sista hade de definitivt rätt i – vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på. Inte visste vi att vi under somrarna skulle diska och städa långt in på nätterna efter att personalen hade åkt hem till sina familjer. Inte visste vi att den största utmaningen under vissa år skulle vara att få tag i kockar till köket.

Men vi visste att vi är envisa, vi pallar för många arbetstimmar per dag och vi har ett stort fokus på utveckling – oavsett vad.

När vi startade våren 2009 var Johan, vår son, kock och köksansvarig. Johan hade jobbat på flera restauranger och hade redan då ett brett nätverk vilket var viktigt på flera sätt. Han fick tex kompisen och kocken Magnus att komma och jobba med oss och det var guld värt. Magnus har/hade redan då stor erfarenhet och vi lärde oss massor av honom. Genom åren kom han och räddade oss när vi behövde hjälp och nu när vi firar 15 år kommer han och är en av de som kommer att laga jubileumsmiddagen. Gustaf som Johan jobbat tillsammans med innan vi startade restaurangen här har gästspelat två gånger genom åren och båda gångerna var det fokus på kött – det var hans grej då. Men det har ändrat sig och numera är det koreanskt som gäller. Gustaf kommer också den 8:e juni för att laga jubileumsmiddagen tillsammans med Magnus, Johan och Oskar som är köksansvarig nu.

Nu när vi vill fira att vi varit krögare i 15 år bestämde vi oss för att låta vårt nedlagda Ekocafé bli ett Pop Up-café för en helg. För trots allt så är det genom caféverksamheten som de flesta känner till oss. Att vi numera endast serverar två och trerätters luncher under dagtid har många snappat upp men det finns fortfarande de som åker “ner på chans” för att fika. För att så många som möjligt ska ta del av vårt firande beslöt vi alltså att köra café dessa dagar (faktiskt också den 25:e maj när det är Aptitrundan …). Både lördag och söndag kör vi café från klockan 11 till klockan 16. Håll koll för det kommer mer info vartefter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *