Årets andra matfest i Sörmland är Aptitrundan Vår. Det som startade som Rabarberfestivalen på torget i Mariefred för många år sedan och som sedan har utvecklas vidare. Aptitrundan vår arrangeras av Sörmlands Matkluster , en drygt femtonårig ekonomisk förening som vi varit en del av sedan starten – faktiskt innan den var en ekonomisk förening.

Gäster

Här på Hornudden har vi bjudit in flera mathantverkare, varv Saras Bröd är ett företag som kommer men också föreningen Action for Sustainability med medlemmar. Föreningen kommer att arrangera loppis så det kommer att hända mycket på vårat Hornuddstorg under vårt “franska träd”.

Musik

Under Aptitrundan och morsdag har vi förmånen att presentera  Verba och HotStop som är två band från Sörmland vilka främst gör egna covers på kända artister. De kommer att spela både på förmiddagen och på eftermiddagen.

Vårt nedlagda Ekocafé blir Pop Up-café för en dag

Under Aptitrundan Vår öppnar vi upp Ekocaféet och erbjuder cafélunch och fika. Du kan sitta i restaurangen, i pergolan, på gräsmattan eller i de små lunchväxthusen när ni äter. Under Aptitrundan tar vi inga bordsbokningar.

På Menyn:
Potatissallad med Hornuddskorv (smaksatt med basilika och tomat), rökt chilisås, nyskördat grönt och picklat
Potatissallad med rökt hjort, nyskördat grönt och picklat
Röd Fylgiasallad (matvete från Råberga kvarn) med nyrökt röding, nyskördat grönt och picklat
Quinoasallad med eldost, pesto, picklat och nyskördat grönt

Barnmeny
Barnen erbjuds alla rätter men i mindre portion men också 
Pannkaka med vår egen sylt och vispgrädde

Desserter:
Kakor från café menyn bland annat Rosenkvittenmarängpaj, Chokladbasilikakaka, Citron och rosmarinkaka (vegansk), Pavlova, Tynnelsörutan (glutenfri)  mfl.

Gårdsbutiken

I gårdsbutiken kan du handla örter i kruka, olika sorters grönsaksplantor, blomplantor men också olika sorters drycker, vinäger, marmelad och vår berömda chilisås. Utöver våra produkter laddar vi upp lokalt ekomjöl från Warbro kvarn och Råberga kvarn