Årets andra matfest i Sörmland är Aptitrundan Vår. Det som startade som Rabarberfestivalen på torget i Mariefred för många år sedan och som sedan har utvecklas vidare. Aptitrundan vår arrangeras av Sörmlands Matkluster , en drygt femtonårig ekonomisk förening som vi varit en del av sedan starten – faktiskt innan den var en ekonomisk förening.

Gäster

Här på Hornudden har vi bjudit in flera mathantverkare samt föreningen Action for Sustainability med medlemmar. Föreningen kommer att sälja fika och arrangera loppis så det kommer att hända mycket på vårat Hornuddstorg.

Lunchservering

I restaurangen serverar vi som vanligt lunch – två eller trerätters – och du kan sitta i restaurangen, i pergolan, på gräsmattan eller i de små lunchväxthusen när ni äter. Det är toppen om du förbokar ditt bord, men du är varmt välkommen även om du kommer på “drop” (inte har bokat bord).

Menyn för dagen kommer vi att lägga upp när vi vet mer vad vi har att skörda, men en rätt säker gissning är att det kommer att vara någon form av sparris och några av de första tomaterna på tallrikarna. Här har du också chansen att få smaka Strängnäs bästa bakverk: Tynnelsörutan, bara den är värd en tur till Hornudden, mitt i Mälaren:)

Gårdsbutiken

I gårdsbutiken kan du handla örter i kruka, olika sorters grönsaksplantor, blomplantor men också olika sorters drycker, vinäger, marmelad och vår berömda chilisås.