Det var en gång fyra fruntimmer som drev varsitt företag tillsammans med sina makar. De bodde alla på landsbygden i Sörmland och var alla beroende av besöksnäringen – men hade helt olika inriktning. En hade ett ekologiskt lantbruk med massa djur – får, kor, grisar – och hon sålde sitt kött i olika kanaler. Hon uppskattade kontakten med kunden, men kände att det saknades tid för att delge kunderna kunskap som skulle både öka insikt om matproduktion men också göra matlagningen roligare.

En annan av fruntimren hade sitt fokus hållbart skogsbruk och från sin skog tog hon fram fantastiska produkter som kungaparet fått smaka många gånger och som många drömmer om att få receptet till.
 
Det tredje fruntimret drev ett pensionat som var vida känt för sin gästfrihet, men också för sina fantastiska måltider där stor del av råvarorna skördades utanför dörren i samarbete med en trädgårdsmästare.

Det fjärde fruntimret drev en restaurang och gårdsbutik med sin man där de serverade grönsaker från den egna ekologiska odlingen tillsammans med fisk från den egna viken, kött från det första fruntimret och ost från deras kompisarnas mejerier.
Dessa fruntimmer träffades då och då för att stötta varandra i företagandet, prata lösningar på utmaningar och äta gott. En dag sa en av dem: ”Jag vill att vi gör något tillsammans”, nästa sa då ”JA! Jag vill utbilda mina gäster och kunder”, den tredje sa ”Absolut, vi gör det! Jag vill göra något som ingen annan gjort!” och då hördes ”VI GÖR EN PLAN!!” och så blev det.

Vad hände sen?

 Jo, de hade möten, digitala möten och fysiska möten och ibland pratade de om samma sak om och om igen så till slut enades de om att ”Vi behöver en konsult!”. ”Men hur ska vi kunna betala en konsult, konsulter vet ju att ta betalt?” sa ett av fruntimren. ”Hmm, vi kanske kan få lite hjälp av Leader Sörmlandskusten, de är bra på att hjälpa till när man behöver en förstudie och det är ju faktiskt precis vad vi behöver just nu” sa en annan av fruntimren. ”JA, vi frågar” ropade de i kör! Vilket de också gjorde och efter att en ansökan skrivits och skickats in fick de en slant att spendera på ett konferensrum och en konsult – mitt i Sörmland.

Dagen kom och förväntningarna var stora, fruntimren var glada åt att ses ”live”, få äta tillsammans och prata om det gemensamma projektet. Konsulten jobbade på, kom med idéer, frågor och förslag. Fruntimren kom på fler och fler idéer … Det fanns ingen ände på deras kreativitet – kanske var den största utmaningen att sätta gränser för vad som var rimligt att klara utöver de egna företagen.

Ett första event och en första inbjudan!

När du är nyfiken på vad dessa företagande kvinnor kom fram till: Läs mer HÄR och läs HÄR om vad som händer den 11:e maj. 

När du vill ta del av deras kunskap, erfarenhet och dela smakupplevelser så är du varmt välkommen att boka ditt deltagande.  Varje event som erbjuds kommer att vara unikt – på riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *