Vilka påskdagar! Vi har mött så många glada gäster i restaurangen och vi har skördat sparris, spenat, isört, gräslök, ramslök, vitlök mm i växthus och i odlingstunnel samt nässlor vid stugknutarna. Precis som det ska vara till påsken. Att kunna skörda vårens första primörer, skölja dem och sen gå upp med dem till Oskar i restaurangköket för att bara några timmar senare se Camillo bära ut dem till gästerna i restaurangen det är verkligen “coolt”. Vi trodde inte att sparrisen skulle hinna titta upp till påskens luncher eftersom det var så kallt den senaste veckan, men så fel vi hade. I morse kunde jag kapa drygt 20 stycken, visserligen inte så stora men i alla fall. Riktig odlarlycka att dessutom kunna plocka med en rejäl näve med ramslök som sen hamnade på samma tallrik som den nyrökta rödingen. Gissa om vi var stolta över det som senare ställdes fram på borden.
 
Vi har fått väldigt olika reaktioner på att vi i år lägger ner vår caféverksamhet – från att de nästan gråter över att inte kunna sitta på bryggdäck och dricka kaffe med rosenkvittenmarängpaj till de som säger “Ni gör helt rätt!”  De som gråter brukar jag trösta med att “vi valde mellan att lägga ner helt eller fokusera på måltiden med luncher och middagar – så då är det väl bättre att du kan komma hit och äta lunch och avsluta med en paj eller kaka och kaffe”. Vi har ju faktiskt statistik på att de allra flesta som kommit hit under de senaste åren har kommit för att äta lunch. Beslutet är alltså välgrundat.

Vi har sedan oktober 2021 serverat Årstidsluncher den sista lördagen i varje månad och under påsken både på långfredagen och påskdagen – vid alla tillfällen har vi varit mer eller mindre fullbokade så det känns oerhört roligt att se fram emot sommaren med förbokade luncher, ciderfestival och några dagar med kvällsöppet under juli. Vår kakor såsom Rosenkvittenmarängpaj, chokladbasilika och cheesecake kommer vi att erbjuda som dessert tillsammans med kaffe och te så egentligen blir det inte så stor förändring för dig som brukar äta lunch. Den stora skillnaden är att du måste förboka på vår hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *