Måndagar är en av våra skördedagar eftersom vi levererar grönsaker till restaurangen Himmel och Pannkaka i Upplands Väsby och även om restaurangen har sommarstängt så kommer våra grönsaker och bär till andra kök inom äldre omsorgen i kommunen. Idag skördades bl.a gurka, tomater, sallat, lök, paprika och en hel del björnbär. Det är tredje året som vi samarbetar med gänget i Upplands Väsby och de får del av vår skörd under 26 veckor. En tur till ICA Ekängen i Eskilstuna hann vi också med eftersom de beställde koriander och basilika av oss och vi körde samtidigt tomatpulver och basilika till Mälarchark eftersom de skall göra en batch korv åt oss i veckan!

Tisdagar brukar vi fokusera på att underhåll – främst inom odlingen och då med tanke på all rensning men denna vecka ska vi beskära melonplantor och paprikaplantor. Det skulle vi ha gjort för flera veckor sedan men rensningen har tagit så mycket tid att det fått stå tillbaka. Denna vecka är vi inte så många som jobbar i trädgården för flera av våra sommarjobbare är lediga nu efter att ha jobbat mellan tre och fem veckor. Vi försöker fördela arbetsmöjligheterna så att så många som möjligt får sin första arbetslivserfarenhet och ett sätt att göra det är att de får jobba tre eller fyra dagar i veckan i stället för fem. På det viset får de längre  helger och är piggare när de kommer;)

Onsdagar är det förberedelser inför öppning på torsdag samt skörd till våra Andelslådor/kassar som sen körs ut i kommunen och till Enköping. Oftast blir det ungefär samma grönsaker som vi skördat på måndagen, men det kan också bli någon kruka örter som hamnar i lådorna och kassarna. Onsdag i köket är matlagning och bakning och veckans meny ser du här

Denna vecka har vi också fokus på att få mer stil på den bokloppis som föreningen Actions for Sustainablility driver här på Hornudden. En bokloppis där du kan hitta det mesta och om du inte hittar den bok du söker så är det smart att fråga Tord om den finns – för han har stenkoll på allt som finns i hyllorna. Här kostar de flesta böckerna 20 kr och bara några är prissatta till 40 eller 80 kr. Det är upp till dig om du vill ge mer, för pengarna går till föreningens verksamhet där ungdomar med problematisk skolfrånvaro är i fokus.

Även denna vecka har vi öppet torsdag – söndag och vi har öppet extra länge på fredagen då du kan boka bord fram till klockan 17. Som det ser ut nu så verkar vi ha timing med vädret på fredagskvällvarmt välkommen – vill du boka bord så gör du det enklast här. Vissa dagar finns det många bord lediga men andra såsom söndagen kan det vara bra att boka i tid – det är ju sista veckan i juli även om det är svårt att fatta …

Vi fortsätter att ha grönsakerna i “Utegårdsbutiken” som vi byggde upp under pandemin. Det känns bra med mycket utrymme och att inte behöva trängas inne i gårdsbutiken som nu är lite mindre sedan vi fick det helt underbara diskrummet genom en ombyggnad. Än så länge är det bara tomater, gurka, björnbär och sallat som vi kan erbjuda i grönsaks- & bärväg eftersom största delen av skörden redan är uppbokad, men det ser ut som att både bönor och lök är på gång så snart kan vi fylla på i gårdsbutiken där du annars bl.a hittar cider, must, honung, chilisåser, knäckebröd och mjöl.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *