Det är flera år sedan vi startade upp så tidigt som i mitten av mars och det har sina utmaningar, men är också väldigt kul. Igår städade vi fikaväxthusen och idag har vi röjt i rabatterna – dock är det inget som blommar än – utöver några tussilago.

I köket bakar vi kakor för fullt, retrokakor som vi kallar dem och då menar vi t.ex. mazariner, dammsugare, chokladbollar och kärleksmums. Riktig skoj att baka annat än det vi brukar göra och spännande att se vad som kommer att säljas mest. Det är ju ett halvår sedan vi stängde för säsongen i höstas så det en hel del städning som krävs både ute i caféet och i gårdsbutiken. Dessutom gäller det att tänka till kring trygghet, tydlighet och timing när det gäller pandemin så vi diskuterar vad det ska stå på olika skyltar, var de ska sitta och hur vi ska formulera oss.

Vi tillåter bara ett sällskap i taget i fikaväxthusen och restriktionerna säger att det inte är tillåtet med fler än fyra personer kring varje bord så vi har bytt ut våra familjebord till cafébord. Är ni en grupp om max åtta personer kan ni samsas vid  2-3 bord i ett växthus och är ni fler kan ni sitta utomhus eller i restaurangen (fortfarande bara 4 personer kring varje bord).

Den 13:e mars kl. 10-16 genomförs alltså Korv & Brödrundan i Sörmland så fokus under lördagen är på korv, bröd och tillbehör. Vi fixar grillstationer och du kan köpa (som du också kan förbeställa) din “Korv & Brödkasse” och grilla själv men du kan också köpa din mosbricka eller korv & bröd i lunchserveringen (kl. 12-15). När du ätit korv och bröd så finns alltså “retrofika” i caféet så det kan inte bli så mycket bättre!!

Dessutom är vi oerhört glada och stolta över att Stora Ekeby kommer till Hornudden under Korv & Brödrundan den 13:e mars. Stora Ekeby har ett brett sortiment av korv, men även andra charkprodukter som du kan beställa i förväg på deras hemsida (Stora Ekeby) – se specialsidan för ”Korvobrödrundan” och sen hämta din beställning på Hornudden under rundan..

Utöver att äta och dricka så tycker vi att du ska passa på att gå över vår nya bro, som vi gjort av de takstolar som var i ett av plåtskjulen som vi rev i höstas. Upcycling kallar vi det – från takstol till brokonstruktion. Coolt, eller hur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *